طرح تولید شیرخشک صنعتی

طرح تولید شیر خشک صنعتی – اهمیت گروه شیر و لبنیات در یک برنامه غذایی سالم غیر قابل اغماض است. رژیم غذایی غنی از شیر و فرآورده‌های لبنی به ساخته شدن و حفظ توده استخوانی در سراسر دوره زندگی کمک می‌کند. دریافت فرآورده‌ های لبنی خصوصاً برای سلامتی استخوان‌ها در دوران کودکی و نوجوانی، زمانی‌ که توده استخوانی درحال ساخته شدن هستند، بسیار مهم است.
مصرف شیر و فرآورده‌ های لبنی مزایایی برای سلامتی دارد. افرادی که رژیم غذایی غنی از شیر و مواد لبنی دارند، خطر کاهش توده استخوانی در دوره زندگیشان کاهش می‌یابد. مواد غذایی موجود در گروه شیر، ریز مغذی‌هایی را برای انسان فراهم می‌سازند که برای سلامتی و ثبات بدن ضروری هستند. این ریز مغذی‌ها شامل کلسیم، پتاسیم، ویتامین D و پروتئین است. رژیم غذایی محتوی مواد لبنی، کیفیت تغذیه‌ ای بالاتری را دارا می‌باشد. مواد مغذی مانند کلسیم برای ساخته شدن استخوان‌ها و دندان‌ها مفید هستند و همچنین برای حفظ توده استخوانی ضروری می‌باشند.
شیرخشک یک ماده افزودنی که دارای ذرات یکنواخت و عاری از کلوخه و توده های متراکم و چسبنده است. پودر شیر، محصول فرآیند خشک کردن شیر تا رسیدن به رطوبت ۳ الی ۵ درصد می باشد که در انواع پر چرب، کم چرب و اسکیم تهیه می گردد. شیر کم چرب و اسکیم، خود با کیفیت حرارتی مختلف تولید می شود که جهت مصارف متنوع کاربرد دارند.
به منظور بهبود حلالیت انواع پور شیر خشک صنعتی، عملیات فوری سازی بر روی آنها انجام می شود. مشخصات پودر شیر خشک صنعتی از نقطه نظر تغذیه ای و میکروبیولوژی با استاندارد ملی ایران مطابقت دارد.
دانسیته و حلالیت پودر شیر خشک صنعتی از مهم ترین خصوصیان این محصول می باشد.

خواص ظاهری شیرخشک

پودر سفید به خامه ای ، عطر و طعم طبیعی شیر ، پروتئین آن ۳۲% و ماده خشک آن ۹۵% می باشد.

ارزش غذایی شیر خشک

دارای انرژی ، پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ، کلسیم ، فسفر می باشد.

موارد مصرف و کاربرد شیر خشک

شیر خشک همان شیر تازه هست که در اثر فرآیند حرارت دهی و طی شرایط خاصی خشک شده است.
** صنایع غذایی – کیک ، کلوچه ، بیسکوییت ، شکلات ، پفک ، فرآورده های گوشتی ، ماست ، شیرهای بازسازی شده.
شیر خشک در لبنیات به عنوان جایگزین شیر تازه است.
شیر خشک در غلات و کیک و … جهت ایجاد عطر و طعم مطلوب است.

تفاوت تولید شیر خشک صنعتی با شیر خشک نوزادان

شیرخشک مصرفی در صنعت غذا اغلب از نوع کم چرب است؛ هیچ ماده ای به آن اضافه نشده و پودر حاصل از خشک شدن شیر طبیعی است.
ولی ترکیب شیرخشک مخصوص نوزادان با دادن تغییراتی در مواد تشکیل دهنده آن، به ترکیب شیر مادر نزدیک تر است. مثلا به آن مقادیری از انواع املاح معدنی، ویتامین ها یا آنزیم اضافه می شود.
قسمت اعظم شیرخشک مصرفی در صنعت غذا داخل کشور تولید می شود و بخشی از آن هم وارداتی است.

محصولاتی که با تولید شیرخشک صنعتی می شوند

در مورد شیر خشک، کاربرد آن در صنعت غذا، سلامت و ارزش تغذیه ای آن سوال های بسیار زیادی در ذهن هر کدام از ما وجود دارد که دکتر محمد حجتی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان و رئیس دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، طی گفت و گوی خود با (سلامت)، به این سوال ها پاسخ داده اند:

بیشترین کاربرد شیرخشک در صنایع غذایی برای تولید کدام محصولات است؟

از پودر شیرخشک در تهیه محصولات مختلف غذایی مانند کیک، بیسکوئیت، کلوچه، شکلات، پفک، سوسیس، کالباس، ماست و شیرهای بازسازی شده استفاده می شود.

اصلاً دلیل استفاده از شیرخشک در صنایع غذایی چیست؟

شیرخشک در صتعت لبنیات به عنوان جایگزین قسمتی از شیر تازه مصرف می شود ولی دلیل کاربرد آن در صنایع غلات و تهیه محصولاتی نظیر کیک و کلوچه، ایجاد عطر و طعم مطلوب، رنگ طلایی به دلیل تسریع واکنش های قهوه ای شدن و بالا بردن ارزش تغذیه ای است.

شیرخشک به کار رفته در برخی محصولات غذایی، همان شیر خشکی است که برای تعذیه بچه ها از آن استفاده می شود؟

نه، این ۲ شیرخشک با هم تفاوت دارند. شیرخشک مصرفی در صنعت غذا اغلب از نوع کم چرب است؛ هیچ ماده ای به آن اضافه نشده و پودر حاصل از خشک شدن شیر طبیعی است، ولی ترکیب شیر خشک مخصوص نوزادان با دادن تغییراتی در مواد تشکیل دهنده آن، به ترکیب شیر مادر نزدیک تر است. مثلاً به آن مقادیری از انواع املاح معدنی، ویتامین ها یا آنزیم اضافه می شود. ضمن اینکه با توجه به حساسیت گروه مصرف کننده، رعایت اصول بهداشتی در تولید شیرخشک نوزادان اهمیت بیشتری دارد و از سختگیری های ویژه ای برخوردار است. شیرخشک نوزادان می تواند متنوع باشد؛ مثلاً نوع کم لاکتوز یا بدون لاکتوز آن برای کودکانی که به این قند حساس هستند تولید می شود. به طور کلی، این شیرخشک غنی تر از شیر خشکی است که در صنعت به کار می رود، چون باید جایگزین شیر مادر شود.

شیرخشک مورد استفاده در صنایع غذایی ایران تولید کشور خودمان است یا وارداتی؟

قسمت اعظم شیرخشک مصرفی در صنعت غذا داخل کشور تولید می شود و بخشی از آن هم وارداتی می باشد. شیرخشک نوزادان هم تا چند سال پیش کاملاً وارداتی بود ولی در سال های اخیر تعدادی از کارخانه های داخلی این محصول را با کیفیت مناسب و قابل رقابت با انواع خارجی تولید می کنند و بقیه هم وارداتی است. البته ذکر این نکته هم قابل اهمیت است که ماده اولیه تولید شیرخشک، همان شیر گاو می باشد، اما متاسفانه طی دو سال گذشته تولید شیر در کشور ما کاهش یافته که این منجر به تولید نشدن کافی شیرخشک در کشور و افزایش واردات آن شده است.

آیا نظارتی از نظر سلامت بر واردات یا تولید شیر خشک صنعتی وجود دارد؟

بله، هر ماده غذایی که در کشور تولید یا از راه های قانونی به کشور وارد شود، تحت نظارت وزارت بهداشت است و تمام نکته های بهداشتی و تغذیه ای مواد غذایی به وسیله اداره نظارت بر مواد غذایی مستقر در معاونت های غذا و داروی استان ها به دقت کنترل و بررسی خواهد شد.

به نظر شما آیا می توان شیرخشک را از نظر وجود ریز مغذی های مختلفی مانند کلسیم، پروتئین با شیر تازه مقایسه کرد؟

شیرخشک صنعتی، غلیظ شده شیر تازه است، بنابراین املاح آن تغییری نمی کنند ولی به علت استفاده از حرارت در خشک کردن آن، تغییرات اندکی در پروتئین (دناتوراسیون) مشاهده می شود و میزان ویتامین های موجود در آن کاهش می یابد. به شیرخشک نوزادان هم معمولاً مقداری ویتامین و مواد معدنی مانند آهن اضافه می شود.

کد آیسیک مرتبط با طرح توجیهی تولید شیر خشک صنعتی

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

Farsi TitleSerial Code
انواع شیر خشک۱۵۲۰۴۱۲۷۲۵
شیر خشک کم چرب۱۵۲۰۵۱۲۷۲۶
شیر خشک پرچرب۱۵۲۰۵۱۲۷۲۷
شیر خشک فرموله شده (با درصد پروتئین متفاوت)۱۵۲۰۵۱۲۷۲۸
پودر جانشین انواع شیر خشک۱۵۲۰۵۱۲۷۷۹
شیر باز ساخته استریلیزه (تهیه شده از شیر خشک)۱۵۲۰۳۱۲۷۸۲
انواع فرآورده جایگزین شیر و شیر خشک دامی۱۵۳۳۴۱۲۳۵۲
فرآورده پودری جایگزین شیر خشک دامی (بر پایه سویا)۱۵۳۳۵۱۲۳۵۳
فرآورده جایگزین شیر گوساله (شیر خشک دامی)۱۵۳۳۵۱۲۳۵۴

کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید شیر خشک صنعتی

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی انواع شیرخشک ۰۴۰۲۱۰۹۰ / ۰۴۰۲۱۰۱۰ میباشد.

روش تولید شیر خشک صنعتی

روش و فرآیند تولید طرح توجیهی شیر خشک صنعتی به این صورت می باشد که در ابتدا شیر تازه تهیه و به محل کارخانه حمل و در مخازن مخصوص نگهداری می باشد سپس در ابتدای خط تولید شیر خشک صنعتی عملیات چربی گیری از شیر خام انجام می پذیرد ، چربی جمع آوری شده به صورت خامه به واحد های دیگر صنعتی فروخته می شود سپس با استفاده از درایرهای مخصوص آب موجود در شیر تبخیر شده و نهایتا شیر خشک تولید می گردد. قابل ذکر است همان گونه که پیشتر گفته شد خامه به صورت محصول جانبی کارخانه می باشد که به فروش می رسد.

ماشین آلات و تجهیزات تولید شیر خشک صنعتی

ماشین آلات و تجهیزات تولید شیر خشک صنعتی شامل انواع مخازن ، پمپ ها ، درایرها ، پایپینگ ها و غیره می باشد که بخشی از این تجهیزات در داخل کشور قابل ساخت بوده و بخشی دیگر از شرکت های خارجی از جمله شرکت های هندی قابل خریداری و نصب و راه اندازی می باشد.

بررسی بازار شیرخشک

طی فرآیند توسعه اقتصادی، رفتار مصرفی مردم تغییر ‌می‌ یابد و به تبع آن الگوی غذایی دچار تحول ‌می‌گردد. تغییر الگو به معنای تغییر سبد مصرفی و‌‌ اندازه سبد ‌می‌باشد که ناشی از افزایش درآمد، آگاهی عمومی، تکنولوژی تولید و عرضه محصولات جدید است.
در این راستا دولت‌ها و تولیدکنندگانی که دارای افق دید وسیع‌ تری هستند، برای سیاست‌ گذاری و سرمایه‌ گذاری‌ های آتی، اقدام به تحلیل فرصت‌ها و تهدید‌ های آینده خواهند کرد.
یکی از شاخصه‌های رشد و توسعه یک جامعه، توجه دولت و مردم آن کشور به مقوله سلامتی و تغذیه افراد جامعه است. آگاهی از ارزش و کیفیت غذای مصرفی و تلاش برای تغییر جهت مثبت در عادات و منش‌های غذایی از نشانه‌های توسعه‌ یافتگی محسوب می‌شود.
فرآورده‌های لبنی به عنوان یکی از غذاهای کامل و توصیه شده، گرچه از دیر زمان مورد توجه برخی از کشورها و اقوام بوده است و در فرهنگ غذایی آنان اهمیت زیادی داشته، اما در حال حاضر مصرف سرانه آن در دنیای پیشرفته به سرعت در حال افزایش بوده و گرایش مردم به آن در طی توسعه اقتصادی بیشتر ‌می‌گردد.
با توجه به ارزش بالای تغذیه‌ای فرآورده‌های لبنی و تأثیر بسزای آن در سلامت آحاد جامعه، همواره سیاست‌های حمایتی از سوی دولت‌ها در جهت اعتلای این صنعت وجود داشته است.

بررسی کالاهای جایگزین شیرخشک

پودر آب پنیر به دلایل
قیمت مناسب
ارزش تغذیه‌ای بالا
قدرت اتصال با آب (ژله ای شدن)
داشتن رنگ، طعم و مزه شیرخشک
خاصیت دمینرال و شیرین با حلالیت بسیار عالی
پروتئین بالای موجود در این محصول (۸ الی ۱۲درصد)
جایگزین مناسبی برای شیرخشک در فرآورده‌های حجیم شده غلات، کیک و بیسکوئیت، فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس)، فرآورده‌های لبنی، ماست، شکلات و … می‌باشد. زیرا خاصیت امولسیفایر پودر آب پنیر به دلیل داشتن پروتئین‌های محلول و همچنین آبگیری این پروتئین‌ها، به دلیل خاصیت هیدروفیلی بالا، به مراتب بیشتر از شیرخشک می‌باشد.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید شیرخشک صنعتی

ظرفیت تولید سالیانه بیل : ۲۴۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۵۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۴۸ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲۶ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشين آلات و تجهيزات : ۱۲ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۲ درصد

برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و  برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.

برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی تولید شیر خشک صنعتی آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری و جواز تاسیس خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.