صدور جواز تاسیس

صدور جواز تاسیس در واقع صدور گواهی است که برای فردی که سرمایه گذاری می کند و تولیدی دارد در شهرک های صنعتی صادر می شود و به عنوان مجوزی برای کسب و کار در نظر گرفته می شود. این مجوز با توجه به نوع محصولی که تولید می شود توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت یا وزارت های بهداشت و کشاورزی به مردم جهت راه اندازی کار آنها داده می شود. در نظر داشته باشید که اعتباری که برای جواز کسب در نظر گرفته می شود معادل با یک سال که همواره قابل تمدید است.

نکته مهمی که وجود دارد این است که برای ثبت برند فارسی نیاز است که جواز تاسیس متناسب با برند دریافت گردد تا برند مربوطه به شما داده شود.

همانطور که می دانید همواره شرکت های حقوقی یا افراد حقیقی جهت انجام امور تجاری وسرمایه گذاری خود و یا جهت کارهای اقتصادی خود نیازمند دریافت جواز تاسیس می باشند. خوب است با ذکر یک مثال بدانید که مثلا برای تولید کالاهای مختلف نظیر سرنگ، نخ های جراحی و … یا احداث کارخانه های دارو سازی و کارخانه های مواد غذایی قبل از هر کاری اخذ مجوز از وزارت بهداشت الزامی می باشد.

از نکات مهمی که هنگام دریافت مجوز باید مد نظر داشت این است که باید کالاهایی که با هم سنخیت دارند در مجوز ذکر شوند به فرض مثال مواد غذایی و لوازم الکترونیکی نمی توانند در یک جواز ذکر شوند.

از نکات دیگری که یک سرمایه گذار باید در نظر داشته باشد این است که پس از صدور جواز تاسیس می توان برای دریافت پروانه بهره برداری و خرید زمین در شهرک های صنعتی با توجه به متراژ درج شده در جواز اقدام کرد . با توجه به آنچیزی که گفته شد نتیجه می گیریم که جواز تاسیس شروعی است برای دریافت پروانه بهره برداری و خرید زمین باری شروع کار.

صدور جواز تاسیس برای افراد حقیقی و حقوقی

در بدو شروع مراحل دریافت جواز تاسیس همواره باید مشخص کرد که مجوز برای شخص حقیقی است یا برای شخص حقوقی زیرا بر اساس این مشخص می شود که چه مدارکی و چه مراحلی باید برای اخذ مجوز طی گردد. لازم به ذکر است ، در جواز حقیقی و حقوقی تفاوتی ملاحظه نمی شود اما چنانچه قصد داشته باشید وام بالای یک میلیارد تومان برای واحد تولیدی مورد نظر اخذ نمایید بهتر است که حقوقی باشد.

مدارک لازم جهت صدور جواز تاسیس حقوقی :

– مدارک شناسایی مدیر عامل
– کارت پایان خدمت مدیر عامل
– آگهی تاسیس و آگهی تغییرات شرکت
– لیست کالاهای درخواستی جهت تولید
– لیست شهرک های صنعتی
– قید کلمه”تولید” در موضوع فعالیت شرکت

مدارک لازم جهت اخذ جواز تاسیس حقیقی:

– کپی شناسنامه و اصل کارت ملی
– کارت پایان خدمت (ویژه ی آقایان)
– آدرس و کد پستی و شماره های تماس محل اقامت دائمی
– لیست کالاهای درخواستی جهت تولید

شرایط صدور جواز تاسیس برای افراد حقیقی :

– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن برگه پایان خدمت یا معافیت (ویژه ی آقایان)
– تهیه طرح توجیهی
– دارا بودن شرایط لازم برای سرمایه گذاری

شرایط صدور جواز تاسیس برای افراد حقوقی :

ثبت شرکت
– داشتن مدارک ثبتی شرکت شامل اساسنامه ، تقاضانامه و …
– تهیه طرح توجیهی
– دارا بودن برگه پایان خدمت یا معافیت برای مدیر عامل
– دارا بودن شرایط سرمایه گذاری

مراحل صدور جواز تاسیس

_ ثبت نام در سامانه بهین یاب و دریافت password,username
_ ثبت تقاضا و درج طرح توجیهی در سامانه
_ بررسی تقاضای متقاضی توسط سازمان
_ صدور جواز تاسیس در صورت عدم ایراد و نقص در اطلاعات وارد شده

نتیجه گیری

در این مقاله سعی نمودیم تا شما را با مفهوم جواز تاسیس آشنا کنیم. لازم به ذکر است که برای هر نوع جواز تاسیس باید مراحل منحصربه فرد خودش را طی کنید.