طرح فرآوری ضایعات کشتارگاهی

طرح فرآوری ضایعات کشتارگاهی – امروزه واحدهاي پرورش دام و کشتارگاه با کاربري هاي مشخص در حال فعالیت می باشند. این واحدها مواد اولیه برخی فعالیت های صنعتی جانبی را از طریق ذبح دام و استحصال محصول خود تأمین می نمایند. با توجه به امکان تجمیع کلیه فعالیت هاي پرورش و ذبح دام از ابتدا تا انتها در یک واحد مشخص ایده تأسیس پالایشگاه دام به وجود آمده است.
در یک پالایشگاه دام کلیه محصولات دامی در خود واحد تولید می گردند بدین صورت که پس از ذبح دام پوست، گوشت، کود و کلیه اجزاي دام به صورت جداگانه در واحدهاي زیرمجموعه پالایشگاه به صورت جداگانه فراوري و به محصولاتی همچون چرم، گوشت بسته بندي و فرآورده هاي گوشتی همچون کالباس و سوسیس تبدیل می گردند.
ژلاتین یک محصول پروتئینی است که از منابع مختلف از کلاژنها و مواد پروتئینی دامی نظیر استخوان و بافت های هم بند دامها، پوست خوک، گوشت ماهیان غیرخوراکی، پوست ماهی و سایر منابع پروتئینی قابل تهیه می باشد ولی از آنجا که منابعی مانند گوشت ماهی و دام بطور مستقیم مورد مصرف خوراکی دارد و گرانقیمت می باشد معمولا ژلاتین را از ضایعات پوست و گوشت و استخوان و یا منابع پروتئینی غیر خوراکی تهیه می نمایند که اغلب بصورت پودر و گرانول تولید می گردد.

اهمیت استراتژیکی طرح فرآوری ضایعات کشتارگاهی

امروزه با توجه به کاربردهای وسیع ژلاتین در صنایع مختلف و افزایش روزمره مصرف این کالا، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار گردیده است و در بعضی موارد بعنوان یک کالای استراتژیک تلقی گردیده است. از آنجایی که در حال حاضر پوکه کپسول های دارویی از ژلاتین تولید می گردد و سالیانه تعداد بسیار زیادی پوکه کپسول از ژلاتین در دنیا تولید می گردد، این ماده نقش مهمی را در صنایع داروسازی بخود اختصاص داده است و با توجه به محدودیت تولید کنندگان ژلاتین و همچنین در انحصار داشتن تکنولوژی و سرمایه گذاری بالای تولید محصول همواره صادرات این محصول به کشورهای واردکننده دارای مسائل و مشکلات خود بوده است و این کالا به عنوان یک کالای استراتزیک مورد معاملات بین المللی قرار گرفته است. البته همان طور که گفته شده علاوه بر کاربردهای ذکر شده ژلاتین دارای کاربردهای دیگری نیز می باشد که، این خود نشاندهنده اهمیت تولید ژلاتین و نیاز به این محصول در جهان می باشد.

فرآیند تولید کود از ضایعات کشتارگاهی

برای بازیافت ضایعات کشتارگاهی و تبدیل آن ها به کود ، ابتدا ضایعات را به حوضچه های آب و آهک منتقل می کنند. در مرحله بعد ضایعات به کوره های پخت منتقل خواهند شد. در مرحله بعد از اجسام جامدی که باقی مانده اند سریشم جدا خواهد شد. سپس اجسامی که به صورت جامد باقی مانده اند، ابتدا خشک می شوند و سپس آسياب خواهند شد. پودر تولید شده به عنوان کود شیمیایی مصرف خواهد شد. همچنین سریشم که تولید شده است و به صورت مایع می باشد ، جداگانه در بازار ارائه می شود . البته می توان ابتدا سریشم را به قالب انتقال داده و سپس آن را خشک نموده و در نهایت آن را در بازار ارائه کرد.

استانداردهای ملی که باید جهت طرح فرآوری ضایعات کشتارگاهی رعایت شوند، عبارتند از :

۳۲۰۷: ویژگی های بهداشتی و میکروبیولوژیکی مواد اولیه تهیه خوراک طیور و دان آماده
۷۲۲ : خوراك دام و طیور و آبزیان ، پودر گوشت ، ویژگی ها و روش های آزمون
۷۲۱ : ویژگی های آرد گوشت مورد مصرف در خوراک دام و طیور
۳۲۱ : تعيين مقدار رطوبت
۴۵۷ : تعيين مقدار پروتئین
۴۲۵ : تعيين مقدار چربی

۳۳۲ : تعیین مقدار خاکستر کل
۴۱۴ : تعيين مقدار خاکستر غير محلول در اسید
۵۱۳ : تعیین مقدار فسفر
۵۷۱: تعیین مقدار کلسیم
۲۷۵۵ : تعيين مقدار نمك
۲۷۴۵: تعيين ازت آمونیاکی

تجهیزات مورد نیاز طرح توجیهی فرآوری ضایعات کشتارگاهی

– ماشین آلات دریافت و انتقال ضایعات
– دستگاه پخت ضایعات گوشتی و دستگاه خنک کن
– آسیاب پودر و دستگاه دریافت پودر و چربی
– سیستم کندانس
– سيستم بوسوز
– سیستم پخت استخوان
– سیستم کنترل خط تولید و دستگاه بسته بندی محصول

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح فرآوری ضایعات کشتارگاهی

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۴۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۱۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۶ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳.۸ میلیارد تومان
ارزش ماشين آلات و تجهيزات : ۲ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۴۱ درصد

برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و  برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.

برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی تولید اسلب سنگ مصنوعی آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری و جواز تاسیس خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.