مشاوره دیجیتال مارکتینگ

یک مشاور دیجیتال مارکتینگ دارای نقش ها و مسئولیت های بسیار مختلف است و از بسیاری جهات ” یک فرد همه کاره ” محسوب می شود. اساسا، مشاور دیجیتال مارکتینگ، یک فرد یا تیم مسئول ایجاد یک کسب و کار شناخته شده است. حیطه فعالیت مشاور دیجیتال مارکتینگ، در حوزه ساخت نام برای شرکت و اعطای وجود خارجی به آن است .
نقش و مسئولیت های متداول یک مشاور دیجیتال مارکتینگ چیست؟
با اینکه نمی توان به سادگی نقش ها و مسئولیت های یک مشاور دیجیتال مارکتینگ را فهرست کرد، اما در اینجا برخی از نقش های مهم تر را ذکر می کنیم:
نظارت بر پروژه های SEO: هر شرکتی که حضور آنلاین نیز دارد، باید یک نوع استراتژی SEO را پیاده سازی کند که این امر، مسئولیت اصلی مشاور دیجیتال مارکتینگ است. مشاوران تمام کارهای اولیه مربوط به پیاده سازی SEO را انجام نمی دهند بلکه به جای آن، حسابرسی های SEO را انجام می دهند.
طراحی سایت : هنگامی که صحبت از طراحی سایت باشد، نقش مشاور دیجیتال مارکتینگ این است که اطمینان حاصل نماید که آیا پیام به درستی منتقل می شود و تجربه کاربری نیز خوب و مناسب است یا خیر. نکته مهم دیگر طراحی درست فرآیندها می باشد بطوری که همه چیز از لحظه ورود کاربر به وب سایت و هدایت او در مسیر درست به درستی صورت پذیرد.
وقتی یک کاربر برای اولین بار از یک وب سایت بازدید می کند، بسیار مهم است که در یک نگاه متوجه خدمات و محصولات اصلی شما گردد، به راحتی راهش را به سوی محصولات و خدمات مورد نیاز پیدا کند و به راحتی بتواند اطلاعات مورد نیاز را دریافت کند. اگر طراحی فرآنیدها و مسیر سیر مشتری (Customer Journey) به درستی طراحی نشده باشد و کاربر احساس سردرگمی کند از وب سایت شما به راحتی خارج می شود اگر او احساس کند که تلاش زیادی برای طراحی آن انجام نشده است و بسیار شبیه به وب سایت سایر شرکت ها است، با خود تصور می کند که شرکت شما نیز شبیه به سایر شرکت هاست و احساس مشابهی به همه شرکت ها خواهد داشت. این نقش مشاور دیجیتال مارکتینگ است که این پروسه را به درستی دیده و طراحی مناسب کاربرپسند و مفیدی برای آن انجام دهد تا مخاطبان را به سایت جذب نماید.
رسانه های اجتماعی: بازاریابی رسانه های اجتماعی به علت زیاد بودن تعداد سایت های رسانه های اجتماعی، بسیار گسترده است. فیس بوک به تنهایی بیش از ۱ میلیارد کاربر دارد همچنین کاربران Twitter و Instagram و همه رسانه های دیگر در سراسر جهان را نیز در نظر بگیرید که چه افراد زیادی را تحت عضویت خود دارند. امروزه بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی احتمالا یکی از موثر ترین راه های تبلیغ است، اما شما نیاز به تخصص مشاور دیجیتال مارکتینگ دارید تا بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی را عملی نمایید.
نظارت بر کمپین های تبلیغاتی: تبلیغات یک کار تمام وقت است، بنابراین، به جای اینکه کل وقتتان در طول روز را به این کار اختصاص دهید، از یک مشاور دیجیتال مارکتینگ برای نظارت بر هر کمپین کمک بگیرید. هر جایی که حرف از تبلیغات پولی باشد، مشاوران در تصمیم گیری مشارکت خواهند کرد.
بهترین مزیت دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ در فضای دیجیتال انجام می شود و این به این معنی است که یک مشاور دیجیتال مارکتینگ نیاز به استفاده همیشگی از یک محل کار خاص ندارد. مطمئنا ممکن است گاهی به ملاقات حضوری با مشتریان نیاز باشد، اما به عنوان یک قاعده کلی، شما می توانید در هر کجا که هستید کار کنید. همچنین در نظر داشته باشید که همکاری با مشتریان مختلف که در زمینه های کاری نختلفی کار می کنند، باعث تنوع کاری می شود.
معایب یا نقاط ضعف دیجیتال مارکتینگ چیست؟
وارد شدن در حیطه دیجیتال مارکتینگ آسان است، اما راه اندازی و هدایت کسب و کار جدید آن هم از نوع آنلاینش اغلب دشوار است! بطوری که بسیاری از شرکت ها هنوز مطمئن نیستند که واقعا به دنبال چه هستند. بنابراین در این کار نیاز به کسی دارند که صبر زیادی داشته باشد و از کار سخت نترسد. حجم کاری یک مشاور دیجیتال مارکتینگ در هر روز متفاوت است. بطوری که ممکن است یک روز هیچ کاری انجام ندهد، اما روز دیگر سخت مشغول کار باشد. بنابراین ایجاد تعادل مناسب بین زندگی و کار، در این حرفه باید از اهمیت زیادی برخوردار باشد زیرا همیشه محدودیت هایی وجود دارد.
مشاور بازاریابی دیجیتال کیست و کارش چیست؟
مشاور بازاریابی دیجیتال فردی حرفهای، متخصص و مجرب در زمینههای مختلف دیجیتال مارکتینگ است، از جمله در کسب وکار، ارتباطات، روانشناسی و از همه مهمتر، بازاریابی. بطور معمول زمانی که شرکتها میخواهند امور بازاریابی دیجیتال خود را برونسپاری کنند دنبال این افراد میگردند. در واقع مشاور بازاریابی دیجیتال با همکاری دیگر تیمهای شرکت تلاش میکنند استراتژیها و برنامههای بازاریابی مناسبی برای شرکت طراحی و اجرا کنند.
گرچه شرکتهای بسیاری خواهان جذب مشاور بازاریابی اینترنتی هستند، اما بعضیها نیز معتقدند وجود این افراد برای اجرای یک کمپین بازاریابی موفق ضروری نیست. مخالفین بکارگیری مشاور بازاریابی اینترنتی معمولاً چند دلیل برای مخالفت خود عنوان میکنند که در ادامه به آنها می پردازیم:
۱- مشاور بازاریابی دیجیتال معجزه نمیکند!
راحت بگوییم، مشاور بازاریابی دیجیتال «چسب زخم» شرکت نیست! شرکتی که جریان درآمدی باثبات یا طرح کسبوکار قوی و پایداری ندارد، نمیتواند انتظار داشته باشد مشاور بازاریابی دیجیتال مرهم زخمهایش باشد و با مشاوره بازاریابی اینترنتی تمام مشکلاتش را حل کند!
اگر قرار باشد مشاور بازاریابی دیجیتال استراتژیهای بازاریابی را با موفقیت اجرا کند و به مسائل بازاریابی دیجیتال شرکت بپردازد، شرکت ابتدا باید استراتژی دیجیتال مارکتینگ درستی داشته باشد و به تمام مسائل مربوط به بازاریابی شرکت توجه کافی داشته باشد ضمن اینکه جایگاه مشاور بازاریابی اینترنتی در چارت سازمانی باید کاملاً مشخص و شفاف باشد.
۲- مشاور بازاریابی اینترنتی خوب، گران است.
اگر شرکت بخواهد موقتاً یا در بلندمدت از خدمات مشاور بازاریابی آنلاین استفاده کند، باید بودجۀ کافی برای این کار اختصاص دهد. این متخصصین معمولا بر اساس سابقۀ شغلی و حرفهایشان دستمزد دریافت میکنند. گاهی هم به صورت ساعتی یا پیشپرداخت دستمزد میگیرند. بنابراین قبل از اینکه بخواهید مشاور استخدام کنید، ابتدا از کارآیی استراتژیهای بازاریابیتان مطمئن شوید. استفاده از مشاور بازاریابی اینترنتی زمانی سودآور است که استراتژیهای بازاریابی شما نیاز به کمی میزانسازی دقیقتر با هم داشته باشند تا بازدیدکنندهها و لیدهای شما بیشتر شوند.
۳- کسب وکار موفق نیازی به مشاوره بازاریابی دیجیتال ندارد!
بله، ممکن است شرکت شما درآمد خوبی داشته باشد و فروش محصولات و خدمات شما هم مناسب باشد، اما زمانهایی هم هست که با رکود مواجه می شوید؛ وضعیتی که فروش محصولات و خدمات کسب و کارتان افت کند و درآمد مثل قبل رشد نکند یا کمتر شود یا ثابت بماند.
در مواردی مشابه موارد بالا است که مشاور بازاریابی اینترنتی به کمک شما میآید. این افراد با استفاده از خدمات یکپارچه بازاریابی اینترنتی و ایجاد کانال های جدیدی برای ارتباط با مشتریان و همچنین با بکارگیری تکنیک های بازاریابی دیجیتال و بهبود روشهای فعلی، به شما کمک میکنند تا از رکود خارج شوید.
یادمان باشد هر کسب و کاری هر چقدر موفق، با عدم استفاده موثر از بازاریابی دیجیتال، مطمئناً مشتریان و فرصت های زیادی را برای بازاریابی از دست می دهد.
۴- به مشاور بازاریابی اینترنتی نباید اعتماد کرد!
برخی از مخالفین بکارگیری مشاور بازاریابی دیجیتال معتقدند که مشاور دیجیتال مارکیتنگ تعهدی به شرکت ندارد و فقط برای سود خودش با شرکت همکاری میکند. از آنجایی که معمولاً مشاورین در استخدام کامل شرکت نیستند، دلیلی برای وفاداری به شرکت و تعهد قلبی به پروژهها ندارند. شغل مشاور بازاریابی اینترنتی بسیار وابسته به تخصص و داشتههای خودش و نتایجی است که از کارش بدست میآورد و برای اینکه مشاور موفقی باشد باید تجربۀ حرفهای زیادی داشته باشد و هم جرأت اینکه خودش به تنهایی کار را شروع کند و در صنعت رقابتی پیشرو باشد را داشته باشد.
گرچه این استدلال تا حدودی درست است، اما این واقعیت را هم باید در نظر داشته باشید که مشاور بازاریابی دیجیتال با تجارب خوب و مشابه ای که در شرکت های مختلف با زمینه های کاری متفاوت دارد میتواند کل پروسه دیجیتال مارکتینگ کسب و کار شما را طراحی و بهبود دهد، آن را مدیریت کند، از نیروهای موجود در شرکت استفاده مفیدی برای انجام پروسه دیجیتال مارکتینگ انجام دهد و ترافیک ورودی وب سایت شرکت را افزایش دهد و مشتریان راغب (لید ها) را تبدیل به مشتریان واقعی کند که در نهایت به معنی کاهش هزینه های شرکت و افزایش درآمد می باشد.
حالا بعد از خواندن نظرات در مورد مشاور بازاریابی دیجیتال، به شش دلیل ما برای استخدام یک مشاور بازاریابی دیجیتال توجه کنید:
۱- یک مشاور دیجیتال مارکتینگ خوب استراتژی بازاریابی دیجیتال را به صورت حرفه ای تدوین و اجرا می کند.
مانند بازاریابی آفلاین، بازاریابی دیجیتال شما نیاز به طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ کامل دارد و مسلماً بازاریابی دیجیتال بدون داشتن یک استراتژی منسجم و هدفمند فایدهای ندارد. شاید شما تیم بازاریابی خوب و منسجمی داشته باشید، اما اگر استراتژی درستی در کار نباشد، این تیم در تشخیص بهترین تاکتیکها دچار مشکل خواهد شد.
مشاور بازاریابی دیجیتال به تیم بازاریابی شما کمک میکند کل کسبوکارتان را تحلیل کنند. مشاور بازاریابی اینترنتی از منظر یک فرد بیرونی به کسبوکار شما نگاه میکند و بنابراین بهتر میتواند، با همکاری تیم شما، یک استراتژی روشن و آگاهانه تدوین کند. عناصر این استراتژی هر چه که باشند، از بهبود سئو تا ساخت یک کمپین ایمیلی هدفمند یا دیجیتالی کردن کل فعالیتهای بازاریابی شرکت، یک طرح استراتژی منسجم، قوی و هدفمند باعث میشود ترافیک سایت شما بیشتر شود و سرنخ های (Lead) با ارزشی وارد وب سایت کسب و کار شما شوند که در نهایت به کمک واحد فروش، تبدیل به مشتریهای واقعی می شوند.
۲- مشاور بازاریابی اینترنتی میتواند بازاریابی دیجیتال شما را متمرکزتر و هدفمندتر کند.
یک مشاور بازاریابی اینترنتی متخصص و باتجربه، میداند کدام استراتژیها برای هر شرکت یا صنعت مفید هستند و کدامها نیستند. این متخصصین تحلیلهای مختلف مربوط به شرکت و صنعت را مطالعه و دنبال میکنند و عملکرد تاکتیکهای فعلی را میسنجند تا نقاط ضعف استراتژیهای موجود را پیدا کنند و فرایندهای غیرضروری را حذف کنند. به این ترتیب به شرکت کمک میکنند روی فعالیتهای بازاریابی مفید و کارکردی تمرکز کند.
۳- شما و تیم تان وقت یا تخصص کافی در زمینۀ بازاریابی دیجیتال ندارید.
اگر مالک یک شرکت یا کارآفرین باشید، حتماً درگیر ابعاد مختلف کسبوکارتان هستید که یکی از آنها رشد است. یکی از بخشهای حیاتی رشد برند و شرکت شما، طراحی و بکارگیری یک استراتژی بازاریابی کامل است.
اولین وظیفۀ مشاور بازاریابی اجرای تاکتیکها و استراتژیهای بازاریابی مناسب برای موفقیت شرکت است. از آنجایی که این کار شغل و منبع درآمد مشاور است، پس او قطعاً تلاش میکند با بهترین زمانبندی ممکن به نتایج مطلوب دست پیدا کند. به همین خاطر تمرکز مشاور بازاریابی دیجیتال روی ایجاد ترافیک زنده (ارگانیک) و باکیفیت و افزایش لید (سرنخ) می باشد. بنابراین وقتی دنبال یک مشاور بازاریابی اینترنتی میگردید که به تیم بازاریابیتان اضافه کنید، حتما دنبال کسی باشید که مهارتهای مفید، متنوع و به روزی در این زمینهها داشته باشد.
۴- لیدهایی (سرنخ هایی) که تبدیل به مشتری واقعی نمیشوند (نرخ تبدیل پایین است).
جلب مشتری راغب، یعنی لیدسازی، بخش حیاتی هر طرح بازاریابی است. مشاورین حرفهای میدانند از چه تکنیکها و ترفندهایی برای تبدیل ترافیک سایت به لید و در نهایت تبدیل به مشتری واقعی و فروش استفاده کنند. بسته به ماهیت کار شما، مشاور مخاطبین هدف شما را بررسی میکنند و محتوای مناسب برای شما میسازند یا به شما پیشنهاد میکنند چه محتوایی بسازید که، به بهترین شکل، برای شبکه های اجتماعی و مخاطبینی که میخواهید پیامتان را به آنها برسانید، مناسب باشد.
در بازاریابی، حرف اول و آخر را روانشناسی مصرف کننده میزند. یک متخصص باتجربۀ بازاریابی انگیزههای مردم را میشناسد و میداند از چه تکنیک هایی برای جلب توجه آنها استفاده کند. اگر ترافیک سایت شرکتتان بالاست، اما این ترافیک تبدیل به مشتری راغب (لید) نمیشود، توصیه می کنیم حتماً سراغ یک مشاور بازاریابی دیجیتال بروید. او مشکل تاکتیکهای بازاریابی شما را پیدا میکند و برنامۀ بهتری برای بازاریابی میچیند.
۵- کسبوکارتان را متمرکز نگه دارید.
زمانی که درآمد شرکت شما کاهش می یابد، نتایجش مثل نشانههای بیماری به سراسر شرکت منتقل میشود. شرایط کار و استرس و اضطراب ناشی از این وضعیت میتواند اعتماد، احترام و مسئولیتپذیری همۀ افراد را تحتالشعاع قرار دهد. در بلندمدت، مدیران ارشد هم ممکن است دیگر مسئولیتپذیر و پاسخگو نباشند و این وضعیت میتواند در تمام شرکت و محیط کاری شایع شود. در این شرایط، فکر کردن و اتخاذ تصمیم منطقی و درست کار سختی خواهد بود.
مشاور بازاریابی اینترنتی با تنظیم یک طرح بازاریابی درست، میتواند نظم و آرامش موثر را به شرکت برگرداند. مشاور با برگزاری جلسات منظم، طرح بازاریابی شفاف و اجرایی، و تعیین اهداف مشخص، فشار و استرس محیط کار را از بین میبرد. به این ترتیب شما میتوانید سایر کارکنان را روی وظایفشان متمرکز کنید و شرکت را به جلو پیش ببرید.
۶- مشاور بازاریابی دیجیتال، نرخ بازده سرمایه را اندازه میگیرد، تست میکند و همۀ امور بازاریابی را با دقت هماهنگ میکند.
مشاور بازاریابی تجربه و تخصص خوبی در درک و استفاده از تحلیلهای مختلف دارد. به علاوه میتواند استراتژیها و فعالیتهای بازاریابی را با هم با دقت هماهنگ و میزان کند و این استراتژیها را آزمایش کند تا بهترین تاکتیکهای ممکن برای جلب بازدیدکننده از میان مخاطبین و مشتریان هدف را پیدا کند. علاوه بر این او میتواند همۀ تاکتیکها را طوری با هم هماهنگ کند که هر استراتژی بیشترین لید ممکن را تولید کند.
مشاور بازاریابی اینترنتی ROI (نرخ بازگشت سرمایه) را هم اندازه میگیرد و نتایج ملموس به دست آمده از استراتژیهای بازاریابی را به صاحب کسبوکار گزارش میدهد. بنابراین چرایی و چگونگی اجرا و عملکرد هر استراتژی و تاکتیک بازاریابی در این گزارشها مشخص است.