طرح پرورش بز داشتی

طرح پرورش بز داشتی – در طرح های بز داشتی دامدار باید ابتدا یک جایگاه را طبق استاندارد ها و ابعاد و اندازه های گفته شده در طرح ساخته و تکمیل نماید.سپس از ابستنی و زایمان بزها در هر دوره بز های نر را می تواند پروار و یا به عنوان بز سبک وارد بازار کند.
در طرح های بز داشتی نیاز به جیره های متفاوت برای بز می باشد.در این طرح توجیهی نمونه جیره برای بز اورده شده است.

مقدمه ای از پرورش بز داشتی و پروار بندی :

پرورش دام يكي از مهمترين و اصلي ترين مشاغل اقتصادي و عوامل اجتماعي و تاريخي كشور است . اين حرفه، علاوه بر توليد محصولات دامي، در تثبيت موقعيت سياسي و اقتصادي نيز ، بسيار اهميت دارد. گسترش اين فعاليت، با استقلال سياسي و اقتصادي، ارتباط بسيار نزديك و غير قابل تفكيكي دارد و در اشتغالزائي مفيد و مولد، داراي نقش به سزائي است. به منظور حفظ و حراست از اين سرمايه ملي و ارتقاء و افزايش ميزان انواع توليدات جهت تأمين پروتئين حيواني و مواد خام مورد نياز صنايع كشور، سرمايه گذاري، آموزش و تحقيق ، بهبود مديريت و اصلاح نژاد گوسفند و بز را طلب مي نمايد .

روش های پرورش و نگهداری بز و گوسفند :

بطور معمول پرورش گوسفند و بز به دو منظور داشتي و پرواربندي انجام مي گيرد. پرورش گوسفند و بز داشتي از جهت تأمين علوفه مورد نياز به سه روش مختلف ميباشد.
۱ – پرورش گوسفند و بزداشتي با استفاده از مراتع رو عشاير كوچ
۲ – پرورش گوسفند و بزداشتي با استفاده توام از مراتع و مزارع و باغات ( روش معمول توليد)
۳ – پرورش گوسفند و بز داشتي مزرعه ای (بسته )

ضوابط صدور پروانه كسب واحدهاي بز و گوسفند داشتي:

ظرفيت دامداری :

ظرفيت واحدهاي جديد التاسيس پرورش بز داشتي نبايد از ۱۰۰ راس كمتـر باشد و ظرفيتهاي بيشتر، به شرح زير تعيين ميگردد
صدور پروانه تاسيس واحدهاي پرورش بز داشتي با هر ظرفيتي از طريق كميسيون صـدور پروانـه استان صورت ميگيرد.
ظرفيت پروانه تاسيس پرورش بز داشتي بر اساس ظرفيت پروانه چرا و يا ساير منابع علوفـهاي تحـت مالكيت و در تصرف (دست كاشت، پسچر، بقاياي محصولات زراعي و باغي) تعيين ميگردد .
حداقل زمين مورد نياز جهت تاسيس واحدهاي پرورش بز داشتي بر حسب ميزاني كـه در ذيـل نقشه هاي منضم به «نظام» قيد شده است، مشخص ميشود.
پرورش بز به صورت اصولی کاری اقتصادی و پر بازده می باشد که علاوه بر خلق ثروت می تواند باعث اشتغال زایی تعداد کثیری از مردمان جامعه شود .
تصور می شود بز یکی از اولین گونه های حیوانی است که توسط انسان ها اهلی شده است . نقش و نگار هایی که برای ۱۰ تا ۲۰ هزار سال پیش بر روی غارها ثبت شده است نشان می دهد که استفاده و بهره بردن از بزها در آن زمان رایج و مهم بوده است .
پرورش بز میراث ماندگاری و با ارزشی در حوزه کشاورزی و دامپروری کشورمان محسوب می شود . باستان شناسان و محققان زیادی معتقدند که ابتدا بز در نقاطی از ایران باستان اهلی شده است .
جمعیت بز در ایران چیزی در حدود ۲۰ میلیون راس در ۱۰ نژاد مختلف می باشد .
به طور کلی این حیوانات پستاندار که در دسته نشخوارکنندگان نیر قرار دارند ، توانایی و سازگاری بیشتر را برای تطبیق پذیری با شرایط آب و هوایی گرم و خشک را دارند و پرورش این حیوانات در این مناطق به خوبی امکان پذیر است.
در حال حاضر بزها منبع اصلی تولید پروتئین حیوانی در بسیاری از کشوهای آفریقایی و خاورمیانه می باشد .
حدود سه چهارم بزهای جهان در کشورهای در حال توسعه پرورش داده می شوند. تنوع نژادی بز بسیار زیاد است . هر نژاد دارای خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارا است .

اهداف پرورش بز در طرح توجیهی پرورش بز داشتی :

بز ها گونه ای کوچک از نشخوارکنندگان هستند که جمعیت آنها به طور گسترده در سراسر جهان پراکنده شده است . هدف اصلی از پرورش بز عمدتا تولید شیر ، مو و گوشت می باشد . برخلاف گاو ها و گوسفندان نوع تغذیه استفاده شده برای بز ها از تنوع بیشتری برخوردار است و این خود اصلی ترین سبب افزایش سازگاری این حیوان با انواع شرایط آب و هوایی می باشد . البته باید در نظر داشته باشید که تنوع نژادی در بزهای بسیار زیادی می باشد که بهتر است از هر نژاد متناسب با شرایط محیطی خود استفاده کنید . در کل بزها حیواناتی با ارزش سود آوری بالا برای تولید تخصصی انواع محصولات دامی به حساب می آیند.
برای عرضه بز داشتی در جایگاه های فروش دام زنده در شهرستان های خوزستان، با قیمت عمده و به تعداد انبوه، تقاضا نمایید.
منظور از بز داشتی ، بزغاله های ۴ تا ۶ ماهه ی گرفته شده از شیر مادر است که خود توانایی تغذیه علوفه را دارند و می توان آنها را از بز مادر جدا کرده و پرواربندی نمود.برای عرضه ی بز داشتی مطابق با تقاضای بازار پرواربندی برای آن، به قیمت عمده و تعداد انبوه در جایگاه های فروش دام زنده زمینه سازی های زیربنایی لازم صورت گرفته است که اگر تقاضا برای بز داشتی بیشتر شود، جوابگوی نیاز آنها خواهند بود.بز داشتی از این بعد که دوره ی حساس زندگی شان را که به شیر مادر برای رشد و جلوگیری از بیماری ها نیاز داشته اند را گذرانده و آمادگی تغذیه علوفه به صورت مستقل را دارند، موردی عالی برای دامپرورانی است که به پرورابندی بز مشغول هستند.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح توجیهی پرورش بز داشتی

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰ راس
نرخ برابری دلار : ۲۸۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۴۶۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۹۵۰ میلیون تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۱ درصد

برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و  برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.

برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی پرورش بز داشتی آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری و جواز تاسیس خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.