توضیحات

طرح توجیهی آب نیشکر

در این مقاله به بررسی طرح توجیهی آب نیشکر می پردازیم. در ادامه فایل دانلود رایگان طرح توجیهی را نیز برای استفاده بیشتر شما قرار داده ایم. ابتدا مقدمه ای کوتاه از طرح توجیهی را بیان می کنیم:

نیازهای طرح توجیهی :

فرآيند توليد آب نيشکر از نيشکر يک فرآيند کاملاً فيزيکي بوده به اين صورت که نيشکر پس از اينکه شاخ و برگ هاي اضافي آن گرفته شد، به صورت ساقه تحت برش و استخراج قرار مي گيرد و آب يا عصارة آن استخراج مي گردد.
پس از پروسة استخراج مي توان به آب نیشکر مواد و افزودني هاي طعم دهنده مانند زنجبيل يا نعناع اضافه نمود. پروسة استخراج و استحصال آب نيشکر در واقع مراحل ابتدايي توليد شکر از نيشکر است.

مرحله اول: تمیز کردن نیشکر ( Cane Cleaning )

مرحله دوم: شستشوی نیشکر و از بین بردن آلودگی های میکروبی ( Cane Washing & Sterilizing)

مرحله سوم: آبگیری از نیشکر ( Crushing & Juice Extraction )

برخلاف کارخانه تولید آب نیشکر، در کارخانه تولید شکر خام فرآیند آبگیری از نیشکر پیچیده تر و از راندمان بالاتری برخوردار است. در ابتدا ساقه های نیشکر توسط چاقوهای مخصوص به قطعات کوچک بریده می شوند   ( Cane Cutting ) سپس این قطعات نیشکر وارد دستگاهی بنام شریدر ( Shredder ) می شوند تا خرد شده و آماده آبگیری شوند. کار آبگیری نهایی در مرحله دیگری به نام Milling Tandem انجام می شود که در این مرحله بیش از 90 درصد آب موجود در نیشکر استخراج می گردد. تفاله باقیمانده در این مرحله نیز الیاف باریک ساقه نیشکر می باشد که باگاس ( Bagasse ) نامیده می شود.

ولی در کارخانه تولید آب نیشکر معمولا از کراشرهای ( Crusher ) ساده ای که دارای سه غلطک از جنس استیل ضد زنگ می باشند، استفاده می کنند. این کراشرها دارای ظرفیت های مختلفی هستند ولی از راندمان پایین تری برخوردار بوده و می توانند حدود 50 الی 65 درصد آب نیشکر را استخراج کنند.

مرحله چهارم: اسیدی و پایدار کردن ( Acidification & Stabilization )

همچنین برای کاهش اسیدیته آب نیشکر به حدود PH=5 و کمک به بالاتر رفتن زمان ماندگاری ( Shelf Life ) آب نیشکر می توان از اسیدهای خورا کی مانند اسید سیتریک یا اسید فسفریک گرید خوراکی استفاده کرد.

مرحله پنجم: ته نشین سازی ( Settling )  

پس از افزودن مواد شیمیایی مورد نیاز جهت افزایش پایداری محصول، آب نیشکر باید بدون همخوردن در داخل تانک و به مدت حدود یک ساعت باقی بماند تا مقداری آز ناخالصی های جامد موجود در آن ته نشین شده و از محیط خارج گردد.

مرحله ششم: خالص سازی و صاف کردن ( Filtration & Purification )

ناخالصی های که از مرحله قبل باقی مانده اند، توسط فیلتر های کیسه ای جداسازی می شوند. بهتر است که در ابتدا از یک فیلتر کیسه ای حدود 5 میکرون استفاده شود و سپس از فیلتر کیسه ای حدود یک میکرون تا ذرات کوچکتری که از فیلتر اولیه رد شده اند جدا شوند.

مرحله هفتم: تنظیم غظت آب نیشکر ( Brix  & PH Adjustment )

در صورت نیاز می توان با اضافه کردن آب معمولی قابل شرب، غلظت آب نیشکر را بین 10 الی 15 درجه بریکس تنظیم کرد. همچنین در صورت نیاز می توان با افزودن اسید سیتریک یا اسید فسفریک گرید خوراکی، اسیدیته آب نیشکر را در حدود عدد 5 تنظیم کرد.

در صورت تمایل، در این مرحله می توان اسانس و رنگ های خوراکی را به آب نیشکر نیز افزود .

مرحله هشتم: پاستوریزه کردن ( Pasteurization )

مرحله بعد، فرآيند پاستوريزاسيون و اضافه نمودن مواد نگهدارنده و احياناً عصاره های طعم دهنده می باشد. فرآيند پاستوريزه، شامل گرم کردن تا دماي مشخصي، نگهداري در آن دما به مدت معين و سپس سرد کردن سريع محصول مي باشد.

تأثير عمليات پاستوريزه باعث کندشدن رشد ميکروارگانيسم ها در مواد غذايي مي شود. هدف اصلي از فرآيند پاستوريزه، کاهش ميزان ميکرو ارگانيسم ها تا حدي است که تأثير بيماري زايي آنها از بين برود. محصولات پاستوريزه شده داراي زمان نگهداري مشخصي بوده و در اين مدت نيز بايد در شرايط کنترل شده، نگهداري شوند.

برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی آب نیشکر آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.

برای درخواست طرح توجیهی می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید