توضیحات

طرح توجیهی کشت داربستی گوجه فرنگی با آب دریا

در این مقاله به بررسی طرح توجیهی کشت داربستی گوجه فرنگی با آب دریا می پردازیم. در ادامه فایل دانلود رایگان طرح توجیهی را نیز برای استفاده بیشتر شما قرار داده ایم. ابتدا مقدمه ای کوتاه از طرح توجیهی را بیان می کنیم:

مقدمه ای بر طرح توجیهی :

مشخصات گیاه شناسی :

نام علمی گوجه فرنگی Lycopersicon esculentum Mill می باشد که متعلق به تیرة بادمجانیان است.

احتیاجات آب و هوایی:

چون گوجه فرنگی جزء سبزی های فصل گرم می باشد، لذا به سرما حساس است. گوجه فرنگی سرمای صفر درجه را تحمل نمی کند و در دمای کمی پایین تر از صفر درجة سانتیگراد، بوته های آن یخ می زنند. گوجه فرنگی هوای گرم و رطوبت بالا را دوست دارد؛ ولی باید توجه داشت چنانچه دمای خیلی زیاد با رطوبت بسیار بالا توأم باشد، شرایط مناسبی را برای بیماریهای برگی فراهم می سازد.

بادهای گرم و خشک باعث ریزیش گلهای آن می شود. مزرعة گوجه فرنگی مرتب باید آبیاری شود. خشک شدن سطح خاک به ریزش گلها کمک می کند.

خاک :

گوجه فرنگی را در هر نوع خاک می توان کاشت. به شرط آنکه اززهکش خوب برخوردار باشد و از نظر مواد غذایی نیز کاملاً غنی و آفتابگیر باشد. اراضی شنی برای تولید محصول زودرس بر سایر انواع خاک ها ترجیح داده می شوند؛ زیرا زودتر گرم می گردند.

کود :

زمین گوجه فرنگی باید از نظر مواد غذایی و مواد آلی غنی باشد. مقدار کود دامی که به زمین گوجه فرنگی داده می شود، به حاصلخیزی خاک، نوع زمین، محصول قبلی، میزان کود داده شده برای کشت قبلی، مواد آلی خاک، رطوبت خاک، فصل کشت، رقم گوجه فرنگی و شاید روش کاشت بستگی دارد. برای این منظور مقدار ۲۰ تا ۳۰ تن در هکتار کود دامی پوسیده مناسب است. کود دامی در هر موقع که به زمین داده می شود، باید حتماً با شخم به زیر خاک برده شود.

استفاده از کودهای شیمیایی کامل در افزایش میزان محصول آن نقش عمده ای دارد. البته میزان کود ازت و فسفر باید بیشتر از پتاسیم آن باشد. مقدار ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم ازت در چند مرحله و ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم فسفر و در صورت نیاز ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم پتاسیم توصیه می شود. از عناصر دیگری که در میزان محصول گوجه فرنگی تأثیر بسیار خوبی دارد، عنصر گوگرد است.

سولفات آمونیوم از جمله کودهای شیمیایی است که در مزرعه ی گوجه فرنگی به صورت کود سرک مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار از این کود توصیه می شود.

کاشت گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی یکی از سبزیهایی است که هم می تواند به صورت مستقیم در زمین اصلی کشت گردد و هم خزانه گرفته شود، سپس نشاها به محل اصلی منتقل گردند. ولی این گیاه نسبت به نشاکاری عکس العمل مثبت نشان می دهد و یکی از معروفترین گیاهانی است که نشا می شود.

برای تهیه ی نشا بذر را چند هفته قبل در خزانه می کارند. این مدت حدود ۶ تا ۸ هفته می باشد. اگر از خزانه انتظار استفاده شود، این مدت کمی افزایش یافته، به ۸ تا ۱۰ هفته می رسد. میزان مصرف بذر برای یک هکتار نشاکاری حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم می باشد.

ارقام گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی دارای ارقام متفاوتی می باشد. بعضی گوچه فرنگی را بر اساس زودرسی، میان رسی و دیررسی تقسیم بندی می کنند. عده ای دیگر بر اساس پاکوتاه و پابلند بودن بوته آن را طبقه بندی می کنند.

گونة Lycopersicon esculentum Mill دارای گونه های گیاه شناسی مختلفی است که در زیر آورده می شود: گوجه فرنگی معمولی، گوجه فرنگی برگ پهن، گوجه فرنگی ریز آلبالویی شکل،  گوجه فرنگی گلابی شک،  گوجه فرنگی با ساقه محکم و ایستاده

ارقام خارجی گوجه فرنگی که در ایران کشت می شوند، عبارت اند از:

رد کلود و ردتاپ و وسترن رد که مخصوصاً رقم رد کلود در خوزستان نتیجة بسیار مطلوب داده است. سایر ارقام مهم گوجه فرنگی عبارت اند از: کمپ بل، کاردینال، چیکو گراند، ارلی پک، فنتستیک، گلمور، هینز، ماناپال، وی اف۱۴۵، رد چری، روما وی اف، و واندر بوی.

اهمیت غذایی :

میوه ی گوجه فرنگی نارس دارای مقدار زیادی سولانین می باشد که ماده ای سمی است. به تدریج که گوجه فرنگی می رسد، این ماده از بین می رود؛ بنابراین، در خوردن گوجه فرنگی خیلی نارس، مخصوصاً به صورت خام باید احتیاط کرد.

در گوجه فرنگی ترکیباتی همچون آب ۹۳ درصد، پروتئین ۹/۱ درصد، مواد چرب ۱/۰ درصد، ترکیبات هیدروکربنه ۶/۳ درصد، مقدار زیادی مواد کانی مانند فسفر، کلسیم، سدیم، پتاسیم، و آهن به میزان ۶/۰ درصد و فیبر ۶/۰ درصد وجود دارد. همچنین منبع خوبی برای ویتامینهای C, B2, B1, A و نیاسین می باشد.

بیماریها و آفات :

گوجه فرنگی دارای بیماریهای قارچی زیادی است که توسط قارچهای مختلف، مانند فوزاریوم، ورتیسلیوم، آلترناریا، سپتوریا و فیتوفترا ایجاد می شوند.

ویروسها می توانند سبب انواع مختلف بیماری در گوجه فرنگی شوند. موزائیک خیار، موزائیک توتون و ویروسی که سبب پیچیده شدن و لوله شدن برگهای گوجه فرنگی می شود و ویروس دوتایی نواری نمونه های بارزی از بیماری های ویروسی گوجه فرنگی می باشند.

از مهمترین این بیماریها، پژمردگی باکتریایی که توسط Pseudomonas solanacearum و شانکر باکتریایی که به وسیلة Corynebacterium michiganense به وجود می آیند را می توان نام برد.

امراض فیزیولوژی :

۱- پوسیده و سیاه شدن داخل میوه یا پوسیدگی گلگاه میوه

۲- آفتاب سوختگی

۳- ترک و شکاف خوردن میوه گوجه فرنگی

آفات :

حشرات زیادی بوته گوجه فرنگی را مورد حمله قرار می دهند. مهمترین این آفات عبارت اند از: هلیوتیس (کرم میوة گوجه فرنگی)، تریپس، کرم ساقه خوار، کرم شب پرة زمستانی، شته، کنه تار عنکبوتی، مینوز برگ، انواع مختلف کک های گیاهی، پسیلای گوجه فرنگی، بعضی از انوع کرم شاخ دار و آبدزدک.

برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و  برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.

برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی کشت داربستی گوجه فرنگی با آب دریا آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.