طرح تولید شمش ایندیم

طرح تولید شمش ایندیم – ایندیم (Indium) فلزی کمیاب است که از فرآیند سنگ معدن آهن، مس و سرب با روی بدست می آید. ایندیم در بالا ترین میزان خلوص خود سفید رنگ است و ظاهری براق و انعطاف پذیر دارد. اولین بار از این فلز در جنگ جهانی دوم برای پوشش بلبرینگ موتور های هواپیما ها استفاده می شد. از ایندیم برای ساخت آینه های ضد خوردگی، نیمه رسانا ها، آلیاژ ها و هدایت الکتریکی در دستگاه هایی با پنل مسطح استفاده می شود.
ایندیم عنصر شیمیایی است که با نشان In و عدد اتمی ۴۹ در جدول تناوبی نشان داده می شود. این فلز کمیاب بوده و از طرفی نرم و دارای خاصیت چکش خواری است و دارای نقطه ذوب پایین بوده لذا به راحتی ذوب می گردد، از نظر شیمیایی خاصیتی مانند آلومینیم و گالیم دارد اما از نظر ظاهری بیشتر شبیه روی است.( همچنین سنگ معدن روی منبع اولیه ایندیم است ). در حال حاضر عمده کاربرد فلز ایندیوم در ساخت لایه های نازکی است که از آن ها به عنوان لایه های روغن کاری شده استفاده می شود.
ایندیم را بیشتر از ته مانده هایی که در طول پردازش سنگ معدن روی به جا مانده تولید می کنند اما در سنگ معدن آهن، سرب و مس نیز پیدا می شود. بیشترین مقدار فلز ایندیم مصرف شده مربوط به تولید صفحه های LCD است. افزایش راندمان تولید و بازیافت آن ( به خصوص در ژاپن ) بین عرضه و تقاضای فلز ایندیوم تعادل ایجاد کرده است.
تاسال ۱۹۲۴ مقدار ایندیم جدا شده در زمین تنها حدود یک گرم بود. اکنون تولید کننده عمده فلز ایندیوم در جهان کانادا می باشد.

ویژگی ها در طرح توجیهی تولید ایندیوم

ایندیم فلزی سفید رنگ بوده که بسیار نرمی می باشد از طرفی این فلز دارای سطح درخشانی است. فلز ایندیوم، اگر خالص باشد هنگام خم شدن تولید صدایی ممتد و زیر می کند. گالیم و ایندیم هر دو توانایی خیس کردن شیشه را دارند.

کاربرد های طرح تولید شمش ایندیوم

اولین و عمده ترین کاربرد ایندیم درپوشش چرخ دنده های موتور هواپیماهای بلند پرواز در طول جنگ جهانی دوم بود. بعد ها کاربردهای بیشتری برای آن در آلیاژها، لحیم ها و علم الکترونیک یافت شد لذا تولید فلز ایندیم به تدریج افزایش یافت. در اواسط و اواخر دهه ۹۰ میلادی تولید افزایش نیمه هادی های فسفید ایندیم و لایه های نازک اکسید ایندیم– قلع برایLCD) liquid crystal displays) بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
همانطور که ذکر شد ایندیوم به علت نقطه ذوب پایین در ساخت آلیاژهای با نقطه ذوب پایین استفاده می شود. آلیاژی که حاوی ۲۴% ایندیم و ۷۶% گالیم می باشد در دمای اتاق به حالت مایع می باشد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید شمش ایندیم

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

کد آیسیک شمش ایندیم ۲۷۲۰۵۱۲۶۰۵