طرح تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
طرح تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
طرح تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله – کاغذ از مهمترین اختراعات بشری می باشد. با اینکه چوب ماده اصلی ساخت کاغذ است اما می توان آن را از پنبه (کتان) و نیشکر (باگاس) نیز تهیه نمود. صنایع چاپ و بسته بندی مهمترین مشتریان صنایع کاغذ سازی محسوب می شوند. مقدار تولید کاغذ در سال ۲۰۱۶ مقدار ۴۲۰ میلیون تن و میزان مصرف کاغذ ۴۱۵ میلیون تن بوده است.
بنابراین می توان گفت تولید و مصرف در این صنعت تقریبا متعادل می باشد. متوسط رشد تولید کاغذ ۲ درصد می باشد. منطقه آسیا با داشتن سهم ۴۵ درصدی با اختلاف زیادی در مقام اول تولید جهانی قرار گرفته و پس از آن اروپا و آمریکای شمالی به ترتیب با ۲۷ و ۲۱ درصد در رده های بعدی قرار گرفته اند. تولید جهانی خمیر کاغذ در سال۲۰۱۶ حدود ۱۹۰ میلیون تن بوده که در این مورد، آمریکای شمالی در رده اول و آسیا در رده سوم می باشد.
متوسط مصرف سرانه کاغذ در جهان ۵۸ کیلوگرم می باشد و متوسط این نرخ در ایران و خاورمیانه ۲۶ کیلوگرم می باشد . هر چند در مناطقی مانند آسیا و آمریکای لاتین مقدار مصرف تا حدودی بیشتر از تولید و در آمریکای شمالی و اروپا تولید بیش از مصرف است. مصرف بالای کاغذ در آسیا به دلیل جمعیت بالای آن می باشد و در مقایسه با کشور های صنعتی مانند کشور های آمریکای شمالی، اتحادیه اروپا و ژاپن به مراتب سرانه مصرف بالاتری دارند. بسته بندی و مقوا با ۵۹ درصد، چاپ و تحریر ۲۶ درصد ، تیشوسازی ۸درصد و روزنامه ۷ درصد سهم مصرف کاغذ را تشکیل می دهند.
روش های بازیافت کاغذ و مقوا
کاغذ باطله و جعبه مقوایی موجود در ادارات ، چاپخانه ها ، کتابخانه ها و فروشگاه ها مواد اولیه برای بازیافت کاغذ و مقوا هستند که با کمک آنها خمیر کاغذ به دست می آید. این خمیر حاصل شده از بازیافت کارتن و مقوا برای تولید محصولات دیگری مثل کاغذهای بهداشتی ، کاغذ لاینر ، کاغذ تحریر ، چاپ و غیره به کار می رود.کار بازیافت به دو روش کارگاهی و کارخانه ای صورت می گیرد که در ادامه هر کدام از این روش ها شرح داده می شود.
روش کارگاهی تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
در روش کارگاهی ، ابتدا کاغذ های باطله در دستگاه پالپر ریخته می شوند و بعد از اینکه با آب مخلوط شد ، خمیر یکدستی حاصل می شود. دستگاه پالپر به علت داشتن یک تیغه فلزی دوار و همانند کارکرد یک پاتیل بزرگ ، کاغذها و مقواها را تبدیل به خمیر یکدست می کند.
در ادامه مراحل بازیافت کارتن و کاغذ ، خمیر به دست آمده را تبدیل به یک ورق می کنند. این ورق در مجاورت آفتاب قرار داده می شود تا مقداری رطوبت آن گرفته شده و خشک شود. بعد از آن ورق های مقوایی به دست آمده را وقتی هنوز نمناک هستند ، روی هم قرار می دهند تا اگر چروک در آن وجود دارد به علت نیروی وزنی ورقه بالاتر کاملاً صاف شود و به عبارتی با این کار ورقه خمیری را اتو می کنند.در روش کارگاهی ، محصول عمده به دست آمده از بازیافت کاغذ و کارتن ، تولید شانه های تخم مرغ است.
روش کارخانه ای تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
جداسازی: برای بازیافت موفق نیاز به بازیابی تمیز كاغذ میباشد. پس شما باید كاغذهای خود را دور از آلودگیهایی مثل غذا، پلاستیك، فلزات و دیگر زباله ها، كه بازیافت كاغذ را مشكل می كند نگهداری كنید. كاغذهای آلوده كه قابل بازیافت نمیباشند باید به كود تبدیل شوند یا برای تولید انرژی سوزانده شوند یا در زیر خاکدفن شوند. مركز بازیافت معمولا از مصرف كنندگان تقاضا می كند كه كاغذهای خود را بر حسب درجه یا نوع كاغذ جدا كنند. مركز بازیافت شهر می تواند به شما بگوید كه چگونه این نوع و درجه در جامعه شما تعریف میشود.
جمع آوری و جا به جایی: شما ممكن است كاغذهای جداشده خود را به مركز بازیافت محل خود تحویل دهید یا درسطل های بزرگی كه به منظور بازیافت در سطح شهرها تعبیه شدهاند بریزید. اغلب فروشندگان كاغذ یا مركز بازیافت كاغذ ها كه شما در منزل جداسازی كردهاید را جمع آوری می كنند. در مركز بازیافت، كاغذهای جمع آوری شده در بسته های تنگی پیچیده می شوند و از آنجا به كارخانه های كاغذسازی فرستاده می شوند كه در آنجا به كاغذهای جدید تبدیل می شوند.
انبار داری و ذخیره کردن جهت بازیافت کاغذ : كارگران كارخانه كاغذ سازی، كامیون حاوی كاغذها را تخلیه كرده و آن ها را به داخل انبار می فرستند و تا زمان لازم كاغذها در آنجا می مانندو درجات مختلفی از كاغذ مثل روزنامه ها یا جعبه ها به طور جداگانه نگهداری می شوند؛ برای اینكه در كارخانه كاغذسازی درجات مختلفی از كاغذ را برای تولید انواع مختلف محصولات استفاده می شود. هنگامی كه كارخانه آماده استفاده از كاغذ شد، كاغذها توسط ماشین ها باربری چنگکدار (Forklift) از انبار به نوار نقاله های بزرگی برده می شوند.
موادی که از بازیافت کاغذ ها بدست می آید
بیشتر كاغذهای جدا شده مجددا به كاغذ یا مقوا تبدیل می شود. با كمی استثنا قائل شدن كاغذهای به دست آمده با همان كیفیت كاغذهای قبلی می باشند. به طور مثال از جعبه ها برای بازیافت جعبه استفاده می شود.كاغذهای نوشته و چاپ شده هنگامی كه بازیافت میشوند از آنها برای كاغذهای كپی استفاده می شود. كاغذ های جدا شده می توانند برای تولید مواد دیگر نیز استفاده شوند. به طور مثال خمیر كاغذ بازیافت شده برای كارتون های تخم مرغ یا جعبه های میوه استفاده شوند. از كاغذهای بازیافت شده می توان به عنوان سوخت، عایق كردن دیوارها و سقف، پركننده رنگ و یا پوشش استفاده كرد.
دوباره خمیر كردن و غربال كردن برای بازیافت کاغذ : كاغذ ها از طریق نوار نقاله به یکظرف بزرگ به نام pulper كه حاوی مواد شیمیایی و آب است فرستاده می شوند. pulper كاغذها را به قطعات كوچکریز می كند. با گرما دادن به این مخلوط قطعات ریز كاغذ سریعا به سلولز تجزیه می شوند كه فیبر (مواد آلی گیاهی) خوانده میشود. در نهایت، كاغذ به مخلوط غلیظ و نرمی كه pulp نامیده میشود تبدیل می شود. pulp از داخل ظرفی كه دارای سوراخ های گوناگونی میباشد عبور داده میشود. غربال كننده (Screen) ذرات ریز آلودگی و قطرات كوچکچسب را غربال می كند. به این فرآیند Screening گفته میشود.
پاکسازی: كارخانجات همچنین pulp را توسط گردش دور سیلندر مخروطی شكل تمیز می كنند. آلودگی های سنگین به خارج از مخروط پرتاب می شوند و به انتهای سیلندر سقوط می كنند. آلودگی های سبكتر در مركز مخروط جمع می شوند و از بین می روند. به این پروسه Cleaning میگویند.
با کاغذ صادق برای خرید انواع کاغذ ، کاغذ گلاسه کاغذ چسبدار ،خرید کاغذ سل پرینت و خرید کاغذ a۴ همراه باشید.
شست و شوی خاص: گاهی اوقات pulp باید دستخوش فرایند شستشوی Pulp، (فرایند pulp laundering) قرار بگیرد. كار این مرحله پاکكردن جوهرهای نوشته شده، چسب های باقیمانده و مواد چسبناکمی باشد. كارخانه های كاغذسازی معمولا از دو مرحله deinking متصل به هم استفاده می كنند. ذرات كوچکجوهر طی مرحلهای كه Washing نامیده می شود از pulp شسته میشود. ذرات بزرگتر و چسب ها توسط حباب های هوا طی فرآیندی كه Flotation نامیده میشود از pulp جدا میشوند.
در طی این فرآیند pulp به عنوان خوراکبه ظرف بزرگی كه Flotation Cell نامیده میشود وارد شده و در این ظرف هوا و مواد شیمیایی صابونی شكل كه Surfactants نامیده میشوند به pulp تزریق میشوند. Surfactant باعث میشود كه جوهر و چسب از pulp جدا شود و به حبابهای هوا بچسبند و در سطح شناور شوند. حباب های هوا آغشته به جوهر در سطح مخلوط تولید كف میكنند و از سطح مخلوط پاکمیشوند.
پالایش كردن: در طی پالایش به pulp ضربههای متعددی وارد میشود تا فیبرهای بازیافت شده پف كند و آن ها برای تولید كاغذ ایدهآل شوند. اگر pulp شامل تكه های بزرگ فیبر باشد، فرآیند پالایش آن ها را از هم جدا می كند. اگر كاغذ به دست آمده دارای رنگ باشد، مواد شیمیایی رنگ بر، رنگ آن را از بین میبرد. سپس اگر نیاز به تولید كاغذ سفید باشد برای روشن تر كردن و سفید كردن كاغذ به آن ها آب اكسیژنه، دی اكسید كلرین و یا اكسیژن داده می شود؛ به این فرآیند Bleaching گفته میشود. اگر نیاز به كاغذ قهوهای مثل دستمال كاغذی باشد نیاز به این برآیند نخواهد بود.
کد آیسیک مرتبط با طرح تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطه شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک بازیافت کاغذ و مواد سلولزی و مواد لیگنوسلولزی : ۳۷۲۰۴۱۲۳۱۴
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی کاغذ چاپ و تحریر از ضایعات کاغذ و مقوا : ۴۸۰۲
چشم انداز صنعت کاغذ
صنعت کاغذ و محصولات کاغذی از لحاظ تولید و مصرف در وضعیت متعادلی بوده و بخش مهمی از رشد ملایم آن ناشی از افزایش تقاضا در آسیا ، به ویژه هند و چین است که می تواند ناشی از جهانی شدن و باز توزیع ثروت در سطح جهان باشد. این روند به همراه رقابتی تر شدن فضای تجارت در صنعت ممکن است حتی به تهدید برتری کشورهای غربی به ویژه اروپایی در این صنعت منجر شود. از طرفی دیجیتالی شدن جهان، تاثیر آن بر رسانه های نوشتاری، کتاب های الکترونیکی و همچنین تلاش برای حذف کاغذ از امور اداری از ریسک های این صنعت محسوب می شود. با این حال رشد سطح زندگی در برخی کشور های در حال توسعه می تواند مصارفی مانند روزنامه و کتاب را تقویت کند. همچنین به نظر می رسد بسته بندی پایدارتر در اثر وجود و گسترش تجارت الکترونیک و فروشگاه های آنلاین به طور فزاینده ای اهمیت یابد و فرصت های خوبی در این زمینه برای بخش های فیبر پایه ، قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست فراهم آید.
در سال ۲۰۱۶ سرانه مصرف جهانی به طور متوسط ۵۸ کیلوگرم به ازای هر نفر بوده است در حالی که سرانه مصرف کاغذ در خاورمیانه و ایران به ترتیب در حدود ۲۶ و ۲۰ کیلوگرم می باشد به طور کلی پیش بینی می شود این صنعت تا پایان سال ۲۰۱۸ رشد پایداری تجربه کند. بازار محصولات چاپ و تحریر تا سال ۲۰۱۹ سالانه ۲% و بازار بسته بندی سالانه به میزان ۴% افزایش خواهد داشت. با این حال در پنج، شش سال آتی شرکت های صنعت کاغذ برای شرکت هایی که در کشور های توسعه یافته فعالیت می کنند بسیار چالشی خواهد بود و آنها سعی در دستیابی به بازار های نوظهور برای کارایی بیشتر خواهند نمود.
مصرف خمیرکاغذ و کاغذ در ایران
در حال حاضر حدود ۱۲۰ شرکت مختلف در زمینه بازیافت کاغذ در کشور فعالیت میکنند که بیشتر این شرکتها به تولید انواع مقوا و کاغذهایی که در صنعت بستهبندی به کار میروند اشتغال دارند که در این فرآیند حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن کاغذ بازیافتی در کشور تولید میشود. علاوه براین دو کارخانه چوب و کاغذ مازندران و کاغذ پارس نیز به تولید کاغذ در کشور اشتغال دارند که در مجموع ۱۲۰ هزار تن دیگر بر این رقم میافزاید که این دو شرکت هم در سالهای اخیر سرمایهگذاری خوبی در کاغذهای بازیافتی انجام دادهاند.
در حال حاضر بیشتر حجم کاغذهای وارداتی کاغذهای روزنامه و کاغذهای تحریر است که سطح تولید این نوع کاغذها در کشور کمتر از تقاضای بازار است. این در حالی است که به گفته شبیری، دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان کاغذ و مقوای کشور امکان تولید این نوع کاغذها در صنعت بازیافت و از کاغذهای بازیافتی در کشور وجود دارد اما به دلیل حجم سرمایهگذاری بالایی که نیاز دارد و حمایتهایی که از سوی دولت صورت نمیگیرد در حال حاضر سرمایهگذاری خاصی در این حوزه صورت نگرفته است. در شرایطی که امروزه در استانداردهای جهانی تولید زیر یک میلیون تن درسال اقتصادی نیست کل تولیدات کاغذ ما در کشور هنوز به این رقم نرسیده است به اعتقاد کارشناسان این حوزه کارخانههای زیر ۱۲۰ هزار تن تولید با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور صرفه اقتصادی ندارد.
تولیدکنندگان کاغذ در ایران در ۲ بخش تولید کنندگان کاغذ بازیافتی و تولید کنندگان خمیر ویرجین تقسیم می شوند. در حال حاضر ایران در زمینه انواع کاغذ(به جز فلوتینگ) واردکننده محض هست .
الف) مصرف خمیر کاغذ:
خمیر کاغذ در دو صنعت کاغذ سازی و تیشو سازی مصرف دارد.
تیشو سازی
در سالیان اخیر در داخل کشور سرمایه گذاری های عظیمی برای تولید تیشو صورت پذیرفته است تا جایی که پیش بینی می شود ظرفیت تیشو سازی از ۱۰۰ تن در روز طی سال ۹۲ به ۱۰۰۰ تن در روز طی سال ۹۷ برسد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته متوسط سرانه مصرف تیشو در دنیا در حدود ۴،۴ کیلوگرم می باشدکه این میزان در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا و اتحادیه اروپا به ترتیب ۲۳ و ۱۶ کیلوگرم می باشد در حالی که مصرف سرانه تیشو در ایران حدود ۲.۴ کیلوگرم می باشد. بحران آب در کشورهای خاورمیانه از سویی و تغییر الگوی مصرف باعث توجه ویژه به این صنعت شده است و همانطور که اشاره شد پیش بینی می شود با توجه به افزایش تولید تیشو در ایران شاهد رشد مصرف در کشور و همچنین کشور های همسایه مانند عراق و افغانستان باشیم. برای تولید هر ۱۰۰ کیلوگرم تیشو در حدود ۶۰ الی ۶۵ کیلوگرم خمیر الیاف کوتاه و ۳۵ الی ۴۰ کیلو گرم خمیر الیاف بلند نیاز است لذا برای تولید ۱۰۰۰ تن تیشو در روز به بیش از ۶۰۰ تن خمیر الیاف کوتاه نیاز است که خمیر باگاس به عنوان خمیر الیاف کوتاه قابلیت استفاده دارد. در حال حاضر این خمیر که در شرکت کاغذ پارس تولید می شود در چهار شرکت بزرگ داخلی به نام های حریر خوزستان، لطیف ، نوظهور و آرین سلولز مصرف و مورد تایید واقع شده است .همچنین این خمیر در سال ۹۵ به بیش از ۱۲ کشور صادر شده است.
کاغذ سازی
در چند سال اخیر حدود ۲۰۰ هزار تن به ظرفیت کاغذ سازی در کشور افزوده شود که هیچکدام خمیر سازی ندارند. خمیر باگاس به ویژه رنگ بری نشده می تواند در تولید انواع کاغذهای چندلایه مانند وایت تاپ و کرافت لاینر مورد استفاده قرار گیرد در حال حاضر این خمیر به صورت سفید شده و نشده در شرکت کاغذ پارس تولید می شود.
ب) مصرف کاغذ
پیش بینی می شود مصرف خمیر و کاغذ در ایران در سالهای آتی با رشد همراه شود. همانگونه که اشاره شد مصرف کاغذ در ایران در حال حاضر با الگو های جهانی فاصله معناداری دارد. در حال حاضر ایران در زمینه انواع کاغذها ( بجز فلوتینگ) وارد کننده محض است.
سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع کاغذ چاپ و تحریر وارد کشور می شوند. در ایران شرکت کاغذ پارس با هدف تولید کاغذ چاپ و تحریر راه اندازی شد . قبلا با توجه به مشکلات فنی و ضایعات بالا این طرح انجام نمی شد ولی در حال حاضر بسیاری از کتب درسی و دانشگاهی از این کالا تهیه می شوند.
صنعت بستهبندی تا ۹۰ درصد بر پایه استفاده از بازیافت است. بخشی از صنعت بهداشتی از مواد بازیافت و بخشی هم حاصل از خمیرهای بکر وارداتی است. (خمیر بکر بهطور مستقیم از چوب گرفته میشود). در صنعت تولید کاغذ در بخش بهداشتی فعالیتهای بسیاری انجام شده و این نشان میدهد که توان تولیدی و استعداد و ظرفیت لازم را برای تامین نیاز داخل داریم. در بخش بستهبندی نیز سرمایهگذاریهایی شده است و مقیاسهای متوسط به بالای تولید در این بخش قابلیت توجیه تولید داخل را بیشتر میکند. در بخش کاغذ و تحریر ۲ شرکت فعالیت میکنند که یک شرکت به بخش خصوصی واگذار شده و شرایط تولیدی مناسبی دارد. شرکت دیگر هم تنها تامینکننده کاغذ باکیفیت و استاندارد متناسب با مقیاسهای ملی و جهانی است و از لحاظ اقتصادی کیفیت قابلقبولی دارد.
در مجموع ۱۰۲ واحد تولید کاغذ در کشور وجود دارد که در این میان ۴ کارخانه ۶۵ تا ۷۰ درصد تولید کاغذ کشور را در اختیار دارند. نیاز کشور به کاغذ ۲میلیون تن در سال است و ما ظرفیت تولید اسمی یک میلیون تن را داریم اما ظرفیت واقعی تولیدی و قابل دسترسی ما ۷۰۰ هزار تن بوده از این رو امکان سرمایهگذاری قابل دسترسی است.
سرانه مصرف کاغذ در کشور ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرم در حالی که متوسط جهانی ۵۸ کیلوگرم است. این رقم در کشورهای اروپایی و اسکاندیناوی ۱۵۰کیلوگرم است. این آمار نشان میدهد که ما با هنجار جهانی هماهنگ نیستیم. مصرف کاغذ از شاخصهای اقتصادی و توسعهیافتگی هر کشوری است. مصرف سرانه بالا ارتباط زیادی با فرهنگ دارد که همه در سنجش توسعهیافتگی نقش دارند. صنعت تولید کاغذ شامل بستهبندی، روزنامه، تحریر، بهداشتی (تیشو)، مقوا و کاغذهای لوکس است. نیاز به کاغذ تحریر سالانه در کشور ۳۰۰ هزار تن است که ما حدود ۱۵۰ هزار تن تولید میکنیم. نیاز به کاغذ روزنامه هم ۷۰ هزار تن است که حدود ۴۰ هزار تن تولید میکنیم.
طرح توجیهی تولید کاغذ و خمیر کاغذ از ضایعات کشاورزی
تا پیش از جنگ جهانی دوم تولید کاغذ غالبا با قطع درختان و استفاده از چوب انجام میشد اما پس از آن و رشد صنعت کاغذسازی و معطوف شدن تحقیقات به سمت استفاده از مواد غیرچوبی برای جلوگیری از تخریب و انهدام جنگلها، این صنعت نیز رشد یافته و استفاده از ضایعات کشاورزی توجه صنایع کاغذسازی را به خود جلب کرده است. الیاف گیاهی غیرچوبی به کار رفته در تولید خمیر کاغذ، به سه دسته اصلی تقسیم میشوند:
۱- ضایعات صنعتی کشاورزی و پسماندههای کشاورزی مانند کاه گندم، برنج و. . .
۲- گیاهان خودرو شامل بامبو، نی و. . .
۳- محصول الیاف گیاهی شامل الیاف برگی مانند کنف و…
خمير ، ماده خام ليفي است كه براي ساختن كاغذ مصرف مي شود . محصول مورد بررسي به عنوان يك كالاي واسطه اي بوده و بطور مستقيم قابل عرضه به مصرف كنندگان نهائي نمي باشد, لذا مصرف عمده آن در كارخانجات توليد مقوا مي باشد كه در اينجا خمير توليدي حاصل از( كاه و كلش گندم و جو و برنج و … ) مي تواند به عنوان ماده اوليه مورد استفاده كارخانجات توليد مقواي فلوتينگ قرار گيرد. ضایعات را در کشورهای پیشرفته با فرآیندهای خاص تبدیل به «خمیر فلاف پالپ» میکنند که ماده اولیه این محصولات است و ضمن مصرف در جوامع شان به کشورهای مصرفکننده صادر میکنند و ایران از این منظر جزو کشورهای واردکننده است، اگرچه تعدادی از شرکتهای داخلی مشغول تولید در مقیاس پایین هستند اما وجود مواد خام اولیه یادآور این نکته است که میتوانیم حداقل مواد اولیه مورد نیاز داخل را تولید کنیم و در خوشبینانهترین حالت حتی صادرات داشته باشیم.
برای تولید این خمیر از ضایعات کشاورزی نظیر کاه، باگاس (ضایعات نیشکر) ، ضایعات پنبه (لینتر پنبه) ضایعات چوب و درختان برگ سوزنی استفاده میشود که البته درختان برگ سوزنی شکل در کشور ناچیز است و بیشتر در کشورهای همسایه مانند تاجیکستان، پاکستان و قزاقستان موجود است.
در بسیاری از کشورها استفاده از کاه برای تولید خمیر کاغذ پیشرفت چشمگیری داشته است. در کشورهای دانمارک، یونان، هلند، مجارستان، ایتالیا، رومانی، اسپانیا و یوگسلاوی که منابع تأمین چوب شان محدود است و بیشتر به واردات اتکا دارد، این صنعت رواج بسیاری یافته است. همچنین برخی کشورهای دیگر مانند: آرژانتین، چین، مصر، هند، اندونزی، مکزیک، پاکستان، سریلانکا و ترکیه به دلیل محدودیت منابع چوبی به استفاده از بقایای محصولات کشاورزی بهویژه کاه روی آورده و نتایج مثبتی گرفتهاند.
شاید کاغذ محصولی استراتژیک نباشد اما به دلیل قرار داشتن کشورمان در بین جوامع در حال توسعه و نقش فرهنگ در توسعه اینگونه جوامع و نیاز توسعه فرهنگی به کتاب و نشریات توجه بیشتر به تولید کاغذ میتواند ضمن بینیاز کردن (یا کم نیاز کردن) کشور از واردات به رشد اقتصادی نیز بینجامد. تولید کاغذ البته نیاز به سرمایه دارد اما بهتر است سرمایه ها در این زمینه به «تولید خمیر کاغذ از ضایعات کشاورزی» هدایت شوند.
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید کاغذ از ضایعات کاغذ باطله
ظرفیت تولید سالیانه : ۶۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۴۴ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۸ میلیارد تومان
ارزش ماشين آلات و تجهيزات : ۱۲ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۴۸ درصد
Leave A Comment