طرح تولید باتری خودرو

طرح تولید باتری خودرو – محصول طرح حاضر باتری های سربی – اسیدی خودرو از نوع سیلد MF می باشند.باتری ها سه وظیفه مهم را بر عهده دارند.
۱-تامین برق مورد نیاز زمانی که موتور خاموش است جهت استفاده از وسایل برقی خودرو
۲-تامین برق لازم برای استارتر
۳-کمک به سیستم شارژ زمانی که تعداد مصرف کنندگان بالاست و آمپر مصرفی زیاد می شود.
باتری ها را به روش های مختلفی دسته بندی می کنند که عبارتند از:
۱-از نظر حالت الکترولیت
۲-از نظر جنس الکترولیت و صفحات
۳-از نظر تعمیر پذیر بودن و مراقبت
۴-از نظر نحوه آب بندی باتری ها
باتری یک از اجزا اصلی خودرو به حساب می آید و تولید آن در ایران همزمان با تولید اولین خودرو در کشور یکی از دغده های تولید کنندگان به حساب می آمده است. اولین تولید باتری در ایران به وسیله حاج محمد تقی برخوردار در کارخانه قوه پارس شکل گرفت. این کارخانه اولین مجتمع تولید باتری در ایران بود و به سرعت توانست رشد کند و صنعت تولید باتری را در ایران بنا کند. اما بعدها بخاطر مشکلات پیش آمده برای این مجتمع تولید تولید باتری در آن به نوعی متوقف کشت اما پایان کار قوه پارس به معنای پایان کار تولید باتری در ایران نبود و بنیان تولید باتری در ایران تازه شکل گرفته بود و این صنعت نوپا روز به روز شاهد پیشرفت و تکامل شد.
امروزه تولید باتری دیگر انحصاری نیست و کارخانجات و مجتمع های تولید زیادی در ایران به تولید انواع باتری های خودرویی مشغول هستند که از جمله آن می توان به کارخانه صبا باتری اشاره کرد که بنا به اعلام برخی از مدیران، این مجتمع با تولید سالی بیش از چند میلیون باتری، بزرگترین تولید کننده باتری در ایران و خارومیانه به حساب می آید. اما صبا باتری تنها تولید کننده باتری نیست و همانگونه که بیان شد بسیاری از شرکت های خصوصی توانسته اند با تولید میلیونی در کنار این غول بزرگی تولید باتری سهم قابل توجهی از بازارهای داخلی و خارجی را به خود اختصاص دهند.
از جمله تولید کنندگان بزرگ باتری کشور می توان به شرکت پاسارگاد صنعت، نیرو گستران خراسان و …. اشاره کرد. این مجتمع های تولیدی در کنار صبا باتری با تولید سالیانه بیش از ۸ میلیون دستگاه باتری توانسته اند ضمن تامین نیازهای کشور، حضور پررنگی در بازار کشورهای همسایه داشته باشند.
تولید انواع باتری های خودرویی در آمپرهای مختلف، تولید باتری های ساکن (UPS)، تولید باتری های صنعتی و خورشیدی و … از دیگر محصولاتی است که توسط این کارخانجات روانه بازار می شود و با توجه به کیفیت قابل قبول و خدمات پس از فروش مناسب توانستند رضایت خریداران را جلب کنند و همانگونه که آمار و ارقام فروش باتری در کشور نشان می دهد انتخاب اولین اکثریت خریداران باتری در کشور باتری های داخلی است و سهم باتری های کره ای و دیگر کشورها بسیار ناچیر می باشد.
شاید روند توسعه و رشد صنعت باتری الگوی بسیار مناسبی برای دیگر صنایع کشور باشد. این صنعت اگرچه سابقه بیش از ۴۰ ساله در ایران دارد ولی در طی دو دهه اخیر به رشد و توسعه قابل توجهی رسیده و توجه بسیاری از تحلیل گران و ناظران اقتصادی را جلب کرده است.
بومی سازی تولید از دیگر نکات قابل توجه صنعت باتری کشور است. امروز تمامی مراحل پیش تولید تا تولید نهایی محصول در صنعت باتری توسط مهندسان و تجهیزات داخلی صورت می گیرد و به همین جهت صنعت باتری جز صنایع مستقل و قدرتمند کشور طبقه بندی می شود و امید است در آیند شاهد روند صعودی این صنعت باشیم.

روش تولید طرح توجیهی باتری خودرو

روش تولید طرح توجیهی باتری خشک خودرو یا باتری سیلد خودرو و یا باتری سربی – اسیدی خودرو به این صورت می باشد که در ابتدا پس از تهیه مواد اولیه تولید باتری که شامل سرب نرم با خلوص بالا ، سرب آلیاژی ، پلاستیک بدنه ، اسید سولفوریک ، صفحات عایق ، قطب ها ، هیدرومتر و مواد کمکی می باشد شمش های سرب در کوره مخصوص ذوب می گردند و در مرحله بعدی با استفاده از ماشین آلات ریخته گری به ساچمه های سربی تبدیل می گردند در مرحله بعدی ساچمه های سربی تولیدی در سیلندرهای چرخشی در مجاورت ذرات کوچک فولادی به اکسید سرب تبدیل می گردند. اکسید سرب تولیدی با اضافه شدن آب و اسید به خمیر یا گل تبدیل شده و در مرحله بعدی با استفاده از ماشین آلات اکسپندینگ به صفحات باتری تبدیل شده و خشک می گردد. در مرحله نهایی صفحات باتری به انضمام کاور و قطب های باتری مونتاژ شده و پس از شارژ و تست های مربوطه بسته بندی و روانه بازار می گردند.

تعمير باتري خودرو در امداد خودرو

زمانی که قسمت برق خودروی شما دچار مشکل شود، شاید تعمیر آن کار هر تعمیرکاری نباشد. علاوه بر آن امداد خودروهای معمولی تنها نسبت به جابجایی و حمل خودرو استفاده می کنند و این در حالی است که امداد باطری برای تعمیر خودروی شما ارسال می شود. در واقع شما می توانید با استفاده از خدمات مكانيك سيار به راحتی خودروی خود را تعمیر کرده و نیازی به صرف وقت بسیار زیاد در محل تعمیر و نگهداری خودروی شما نیست. در واقع شما می توانید با استفاده از خدمات امداد باطری به راحتی و در کوتاه ترین زمان، بیشترین بازده را داشته باشید و به تمامی خدمات مربوط به تعمیر و رفع عیب خودرو دسترسی داشته باشید.

وضعیت تولید باتری خودرو در کشور

باتری های اسیدی برای مدت زمانی طولانی نقش مهمی را در صنایع اتومبیل و موتور سیکلت ایفا نموده اند. کاربردهای دیگر باتری های سرب اسیدی در سیستم های تامین برق اضطراری (UPS)، تجهیزات پزشکی و خودروهای برقی می باشد. این محصول همچنان بزرگترین بازار را در بین تجهیزات ذخیره ساز انرژی الکتریکی دارا می باشد. از میان تمامی کاربردهای باتری های اسیدی، هنوز هم استفاده از آن ها برای راه اندازی خودرو ها و موتور سیکلت ها، کاربرد عمده است که نزدیک ۶۰% از بازار را به خود اختصاص می دهد.

به دلیل دوره طولانی توسعه و تکنولوژی بالغ و با ثبات، بازار باتری های اسیدی در حال چرخش از تعقیب پیشرفت تکنولوژی به سمت رقابت بر سر قیمت و پایداری باتری می باشد.پیش از انقلاب اسلامی تنها یک کارخانه تولید کننده باتری تحت نام باتری نیرو در کشور وجود داشت اما هم اکنون بیش از ۲۰ کارخانه در کشور انواع باتری خودرو و باتری های صنعتی تولید می کنند. این واحد ها تقریبا با بهره گیری از ۶۰ درصد توان اسمی تولید خود، سهم ۸۰ درصدی از بازار باتری های خودرو در داخل کشور را دارند.

استانهای آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اصفهان، البرز، تهران، خراسان رضوي، زنجان، سمنان، سيستان و بلوچستان، قزوين، قم، گلستان و استان مرکزي در صنعت باتری فعال هستند.

این صنعت توانسته با سرمایه گذاری حدود ۲۴۰ میلیون دلاری به صورت مستقیم وغیر مستقیم بیش از ۴۰ هزار شغل ایجاد کند این درحالی است که تولید کنندگان داخلی تنها از ۶۰ درصد ظرفیت اسمی خود بهره می برند و میزان تولید کنونی حدود ۹ میلیون عدد در سال می باشد. ظرفیت اسمی تولید باتری در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون عدد می باشد که با توجه به پروانه های تولید صادر شده توسط وزارت صنعت معدن و تجارت، تا ۱۸ میلیون عدد در حال افزایش است.

با توجه به تعداد خودروهای موجود در کشور که تا کنون بیش از ۱۶ میلیون دستگاه گزارش شده است و در نظر گرفتن متوسط عمر باتری خودرو در حدود ۲۰ ماه، میزان نیاز کشور در سال  ۱۲میلیون عدد  برآورد می گردد که ۹ میلیون آن را تولید کننده داخلی در شرایط نابرابر تامین می کند حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰هزار عدد آن از طریق مبادی رسمی و حدود ۲.۵ میلیون از آن به صورت قاچاق وارد کشور می شود. یکی از مشکلات مبارزه میدانی با پدیده قاچاق، عدم امکان تشخیص کالای وارداتی قانونی با کالای غیر قانونی است. وارد کنندگان غیر قانونی با ارائه کپی برگ سبزهایی که مشخص نیست مربوط به کدام جنس است می‌توانند ادعای پرداخت حقوق گمرکی و وارد کردن باتری از طرق قانونی را داشته باشند. به نظر می‌رسد تنها راه حل این مسئله درج شماره سریال در برگ سبز می‌باشد. همچنین وجود تعرفه های مختلف برای انواع باتری صنعتی و خودرویی و عدم وجود گمرک تخصصی برای تشخیص صحیح انواع باتری سبب گردیده که برخی از وارد کنندگان از این امر سوء استفاده کرده و مبادرت به واردات باتری خودرویی با تعرفه سایر (۲۲ درصد و ۴ درصد) نمایند.

بر اساس آمار منتشره سالانه به حدود ۱۲ میلیون باتری خودرو در کشور نیاز است که در صورت غافل شدن، بازار بزرگی را از دست خواهیم داد. این در شرایطی است که تعرفه واردات این محصول حدود ۷۰ درصد اعلام شده که میزان توجیه اقتصادی واردات را کاهش می‌دهد. در وضعیت فعلی حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد از نیاز داخل به باتری از طریق تولید داخل تامین می‌شود.

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید انواع باتری خودرو

کد آیسیک باتری های خشک کربن-روی ۳۱۴۰۴۱۲۳۰۲

معرفی کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید باتری خودرو

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی باتری خشک ۸۵۰۶۸۰۰۰ میباشد. كد تعرفه گمركي جهت احداث امداد خودرو با اين كد و ساير كدهاي تعريف شده ديگر براي سيستم خودرو متفاوت است

خلاصه بررسي فنی، مالی و بازار طرح توجیهی تولید باتری خودرو

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۰ میلیون عدد
نرخ برابری دلار : ۲۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۴۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۱۲۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲۵ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳۲۰ میلیارد تومان
ارزش ماشين آلات و تجهيزات : ۱۶۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۴ درصد

برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و  برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.

برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی تولید الیاف شیشه آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری و جواز تاسیس خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.