طرح تولید جوراب
طرح تولید جوراب
طرح تولید جوراب – جوراب یکی از بخشهای اصلی کمدهای لباس ماست و یکی از قسمتهای اصلی و مهم بدن ما یعنی پاها را پوشش میدهد. پس بهتر است اطلاعاتمان را در مورد این بخش کوچک از پوشش روزانه بالا ببریم و در انتخاب آن دقت بیشتری بکنیم. جوراب قدیمی ترین شکل پوشش است که هنوز به همان صورت مورد استفاده قرار میگیرد. جوراب پوششی برای پاهاس کالایی برای پوشش و گرم نگه داشتن پاها است. جوراب انواع متعددی دارد
تاریخچه جوراب
کهن ترین جفت جورابی که سالم به جای مانده، مربوط به سال ۳۰۰ تا ۵۰۰ پس از میلاد، نزدیک رود نیل، مصر پیدایش نخستین جورابها به یونان باستان بازمیگردد. مردان کارگر و بردهها در دوران یونان و مصر باستان جورابهای بلند میپوشیدند و زنان رومی در خانههای خود نوعی جوراب ساق کوتاه به پا میکردند.
جورابهای کوتاه نخی یا ابریشمی هم چندین قرن در چین و ژاپن استفاده میشد. این جورابهای ساق کوتاه در قرن دوازدهم در اروپا به جورابهای ساق بلند تبدیل شد. شلوارهایی که مردان میپوشیدند، بسیار چسبنده و تنگ شد که از کمر تا پایین پا را می پوشاند، مانند ساقهای امروزی. زنان هم جورابهای بلندی میپوشیدند که در زانو با کش جوراب نگاه داشته میشد.
کاربرد جوراب
جوراب همواره به عنوان یک پای پوش جهت محاظت پا در مقابل سرما و گرما ، عرق ،کاستن اصطکاک میان پا و کفش و جلوگیری از ساییدگی و آسیب پاها و نیز تمیز نگه داشتن پاها دارای اهمیت بوده است . امروزه جوراب به شکل نوعی از پوشاک بافتنی که پاها و ساق پا را می پوشاند می شناسند .
شکل کلی آن بصورت یک کیسه سر باز بوده که از ابتدای ایجاد تا کنون دارای تغییرات زیادی نبوده است و عمده تغییرات در طرح و رنگ و ضخامت و جنس آن می باشد. پاها دارای ۲۵۰۰۰۰ غده تولید کننده عرق میباشند که به طور متوسط روزانه تا ۲۵۰ میلی لیتر عرق تولید می کنند . جوراب ها به جذب این عرق در هوای گرم کمک می کنند .
همچنین در زمستان جورابها پا را در درون کفش گرم نگاه میدارند . با توجه به کاربردهای مختلف و فصول استفاده از آن دارای تنوع بسیاری در جنس و طرح می باشند تا بیشترین کارایی و راحتی برای مصرف کننده فراهم گردد. نحوه تولید آن بصورت بافت حلقوی پودی گردباف می باشد . موارد مصرف جوراب بطور معمول جهت محافظت پا در برابر سرما ، گرما ، آسیب دیدگی و آلودگی می باشد .
در برخی موارد نیز جوراب ها جهت درمان عوارض پا یا ساق پا به کار می روند که از آن جمله می توان جوراب واریس را نام برد که با اعمال فشار متناسب بر عروق ساق پا از آسیب های بعدی جلوگیری نموده و جهت درمان به کار می رود . در حال حاضر عنواع مختلفی از جوراب در داخل و خارج از کشور تولید می گردد که هر کدام از این انواع دارای کاربرد خاص خود می باشند.
کد آیسیک مرتبط با طرح تولید جوراب
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
Farsi Title | Serial Code |
جوراب غیر کش باف | ۱۸۱۰۴۱۲۴۲۶ |
انواع جوراب مردانه | ۱۷۳۰۴۱۲۳۲۴ |
انواع جوراب زنانه | ۱۷۳۰۴۱۲۳۲۵ |
انواع جوراب بچه گانه | ۱۷۳۰۴۱۲۳۳۱ |
انواع جوراب | ۱۷۳۰۳۱۲۳۲۳ |
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح توجیهی تولید جوراب
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی جوراب ۶۱۱۵ میباشد.
بررسی اجمالی فرآیند طراحی و طرح تولید جوراب
بافندگی
مواد اولیه شستشو میشوند، تبدیل به نخ میشوند و در کارخانه رنگ میشوند. سپس نخ را در قرقرههای نخی بزرگ جمع میکنند. برای بهترین استفاده و راحتی هرچه بیشتر، هر قسمت جوراب، جداگانه روی دستگاههای دوخت فردی با سوزنهای با قطر متفاوت ساخته میشود. دستگاههای بافندگی جوراب رایانهای با سرعت بالایی کار میکنند و بهراحتی میتوان برای تولید انواع جوراب به راحتی برنامهریزی کرد. اولین بازرسی درونخطی در اینجا برای جلوگیری از اشتباهاتی مانند طول، اندازه، انسجام و غیره انجام میشود.
خیاطی
تمام قسمتها مانند لوله از دستگاه بیرون میآیند. مزیت بزرگ این امر این است که لباسهای تمام شده دارای حداقل تعداد درز هستند که باعث راحتی بیشتر میشود. پس از بازرسی، قطعات جداگانه را به داخل برمیگردانند و مراحل اتصال و درز را انجام میدهند.
شستوشو و خشک کردن
سومین مرحله از فرآیند طراحی جوراب که برای تثبیت آنها صورت میگیرد، شستوشو و خشک کردن است. این شستشو فقط با آب انجام میشود. از مواد شوینده استفاده نمیشود.
گلدوزی و لوگو
مارک و الگوی گلدوزی آرم با نرمافزار رایانهای و ماشین گلدوزی خودکار دوخته شده است.
شکل دادن
جورابها به کمک گرما و بخار، روی قاب فلزی شکل میگیرند. این قاب، شکل مناسب و ظاهری صاف به آنها میبخشد.
بازرسی ثانویه
بررسی کیفیت در هر مرحله از فرآیند تولید قرار میگیرد و دقیقترین بازرسی کیفیت محصول درست قبل از بستهبندی قرار میگیرد تا اطمینان حاصل شود که هیچ جورابی ناقص و آلوده نیست.
جفت کردن جورابها و لیبل زدن
جورابهای چپ و راست باهم جفت میشوند و سپس به بخش برچسب خصوصی منتقل میشوند.
بستهبندی در طرح توجیهی تولید جوراب
پس از قبولی جوراب در مراحل قبلی، یک فرایند کنترل کیفیت گسترده، جورابها مطابق سلیقه مشتری خاص آن ها بستهبندی می شوند. بستهبندی بهاندازه خود جوراب هم بستگی دارد. در این مرحله همه جوانب مشخص و تأیید میشوند. رول باند، کارت هدر، برچسب، قلاب، کلیپ، چوب لباسی، کیسههای نایلونی، پالت، کارتن و غیره. ما میتوانیم مواد بستهبندی سفارشی را از مشتری تعیینشده نیز سفارش بگیریم.
بازیگران تجارت جهانی جوراب
حجم تجارت جهانی جوراب تا پایان سال ۲۰۱۴ به بیش از ۲۰میلیارد دلار رسیده است؛ بازاری که آمریکا، چین، ترکیه و کشورهای اتحادیه اروپا هم بزرگترین تولیدکنندگان و هم بزرگترین مصرفکنندگان آن به شمار میروند. بهنحوی که بیش از نیمی از جوراب تولیدی جهان در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا مصرف میشود. ارزش مالی واردات جوراب به اتحادیه اروپا در سال گذشته بیش از یک و نیم میلیارد دلار بوده است و بیش از سهچهارم این حجم را چین و ترکیه به این کشورها صادر کردهاند.
ترکیه بیش از ۴۵درصد از این بازار را در اختیار دارد و ۳۵درصد هم به چین تعلق گرفته است و چین به لطف قیمت اقتصادی این میزان را افزایش هم خواهد داد تا جایی که تنها در عرضه جورابهای نخی ۷۹درصد از بازار اروپا را چین تأمین میکند و به نوعی رهبر این بازار به شمار میرود. کره جنوبی، هندوراس، پاکستان و مکزیک نیز دیگر بازیگران عمده تجارت جهانی جوراب هستند. در این میان پاکستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان جورابهای پنبهای است و بزرگترین صادرکننده این نوع جوراب به آمریکا محسوب میشود.
وضعیت واحدهای فعال طرح توجیهی تولید جوراب در ایران
با توجه به آماری که در اختیار داریم چیزی حدود ۱۱۰۰واحد جوازدار و مجاز در این صنف مشغول به فعالیت هستند، ولی آنچه باعث نگرانی فعالان صنف و خود اتحادیه شده است حضور گسترده تولیدکنندگان زیرپلهای در این بازار است. چون این تولیدکنندگان هزینههای قانونی را به دولت و ارگانهای مربوطه نمیپردازند، میتوانند محصولات خود را ارزانتر از آن گروه که قانونی فعالیت میکنند روانه بازار مصرف کنند و همین امر میتواند زمینه حذف تولیدکنندگان بنام را ایجاد کند.
شاید برای رسیدن به آمار تولید بتوانیم براساس خطوط تولید نصب شده اقدام کنیم اما با توجه به اینکه امروز رکود بر اقتصاد کشورمان حاکم شده بیشتر واحدهای تولیدی با بخش کوچکی از توان تولیدی خود مشغول فعالیت هستند بنابراین میزان تولید را نمیتوانیم داشته باشیم، ولی با درنظر گرفتن برخی اطلاعات شاید بتوان تا حدودی درباره تولید اظهار نظر کنیم به این صورت که تقریبا ۱۱۰۰واحد مجاز تولیدی داریم و هر واحد تولیدی برای ادامه فعالیت اقتصادی خود حداقل به چهار دستگاه تولید نیازمند است پس امروز ۴۴۰۰ ماشین بافت مشغول به کار است و اگر هر ماشین در یک شیفت کاری تنها ۱۲جین تولید کند، روزانه رقم قابل توجهی جوراب در کشور تولید میشود.
اما اگر به آنسوی معادله یعنی جمعیت ایران بهعنوان بازار هدف داخلی توجه داشته باشیم، نزدیک به ۸۰میلیون نفر بهصورت بالقوه مخاطبان تولید جوراب در کشورمان هستند و اگر محاسبه کنیم هر فرد ایرانی تقریبا سالانه شش جفت جوراب مورد نیازش باشد در مییابیم بازار بسیار بزرگ و گستردهای در مقابل این صنعت قرار دارد که باید برای آن برنامه داشته باشیم.
ساده پنداشتن تولید جوراب و قرار دادن آن جزو مشاغل خانگی خطایی بزرگ بوده که متاسفانه در دورههای گذشته صورت گرفته و همین موضوع باعث از بین رفتن سرمایههای خرد و کلان گروهی که بدون هرگونه آگاهی از روند تولید جوراب پا به عرصه تولید این محصول گذاشتهاند، شده است؛ به همین دلیل لازم است دقت داشته باشیم که تولید جوراب هر چند به ظاهر ساده به نظر میآید اما بسیار تخصصی و پرزحمت است. به همین دلیل اگر فردی علاقهمند به سرمایهگذاری در این زمینه است باید بیش از آنکه به تولید بیندیشد مشغول بازاریابی و فروش باشد.
مسئولان و رسانهها باید نسبت به این مهم واقف باشند که صرفا ایجاد تقاضای سرمایهگذاری در این زمینه نمیتواند دوای درد بیکاری باشد چون اگر بهصورت غیرحرفهای سرمایههای خرد و کلان وارد این عرصه اقتصادی شود نه تنها اصل سرمایهها را مورد تهدید قرار میدهد، بلکه در آینده اقتصادی فعالان حال حاضر نیز تاثیر بسیار منفی خواهد داشت؛ پس بهتر است درباره اهمیت و نحوه سرمایهگذاری این صنف، علمی و حساب شده سخن بگوییم تا علاقهمندان دچار اشتباه محاسباتی نشده و سرمایه خود را به خطر نیندازند.
همانطور که میدانید یکی از مهمترین هزینههای تولید مربوط به انرژی یا همان برق مصرفی دستگاه است چون یک کارگاه متوسط در طول ماه تقریبا به ۳۰۰۰کیلووات برق نیازمند است و اگر کارگاهها نتوانند از تعرفه برق صنعتی استفاده کنند، به نوعی هزینه انرژی برایشان غیرقابل تحمل خواهد شد و در نهایت آنها را وادار به تعطیلی خواهد کرد؛ بههمین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان بدون مجوز اکنون برای دریافت پروانه کسب اقدام کردهاند تا بتوانند با توجه به سند و مدارک مورد نیاز دریافت کد برق صنعتی و کاهش هزینه انرژی اقدام به تولید کنند.
اگرچه این روند به نوعی باعث قانونمند شدن روند تولید جوراب در کشورمان خواهد شد اما نگرانی دیگری که ایجاد خواهد کرد مربوط به غیرمتناسب بودن پراکندگی تولید و همچنین تقاضا است چون در برخی از صنایع این تجربه را داشتهایم که با حضور غیراصولی سرمایهگذاران در آن بخش گاه کل صنف با چالش جدی مواجه شده است. به همین دلیل باید از هماکنون برای صدور مجوزها، متناسب با موقعیت جغرافیایی و نیازهای منطقهای اقدام کنیم تا در آینده در این زمینه درگیر مشکلات نباشیم.
وضعیت صادرات جوراب کشور
امروز بسیاری از انبارها مملو از جنس شده و رکود در این صنعت باعث نگرانی برخی از تولیدکنندگان شده است. درحالی که بازارهای بسیار مناسبی اطراف کشورمان وجود دارد، ولی متاسفانه چون تا به امروز برنامهای دقیق برای صادرات نداشتهایم این بازارها را در اختیار تولیدکنندگان ترکیه و چین قرار دادهایم درحالی که قبلا این بازارها متعلق به محصولات باکیفیت ایرانی بوده است.
مهمترین مشکل تولیدکنندگان برای از دست دادن بازارهای صادراتی را کمبود مواد اولیه مرغوب داخل کشور دانست و افزود: این مهم که بتوانیم مواد اولیه مناسب با قیمتهای قابل قبول را برای تولیدکنندگان مهیا کنیم یکی از رموز موفقیت صادراتی است که باید به آن توجه داشته باشیم، ولی با توجه به مشکلات تحریمها و البته نوسانات قیمت ارز این امکان تا به امروز مهیا نشده و همین امر در از دست رفتن بازارهای سنتی محصولات ایران بسیار تاثیرگذار بوده است.
شاید از دست رفتن بازارهای خارجی به نوعی برای تولید کشورمان نگرانکننده بوده باشد اما نباید این نگرانی باعث دست کشیدن از تولید باشد، بلکه میتوان از تجربههای گذشته برای پیشرفت استفاده کرد.به عقیده وی، بهتر است با اصلاح روشهای بازاریابی و توجه به کیفیت بستهبندی ابتدا برای حضور گسترده محصولات باکیفیت در بازار داخلی برنامهریزی کنیم و در میان مدت برای از سرگیری صادرات اقدام کنیم چون تقاضا همیشگی است و میتوان با ارائه امتیازات ویژه دوباره بازارسازی کرد.
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده جوراب
کشورهای عمده تولید کننده جوراب
ترکیه – پاکستان – چین – هند – رومانی
کشورهای عمده مصرف کننده جوراب
اروپا شامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا – امریکا – ژاپن – کانادا – سوئیس – روسیه
شرایط واردات و صادرات جوراب
شرایط واردات جوراب
با توجه به اطلاعات موجود در کتاب صادرات و واردات برای هر کدام از گروه های مربوط به جوراب تعرفه های مشخصی برای واردات در نظر گرفته شده است . با توجه به این اطلاعات میزان ۱۰۰ درصد تعرفه برای واردات جوراب به کشور تعیین گردیده است .
شرایط صادرات جوراب
با توجه به شرایط تجاری کشور عزیزمان ایران در سال های اخیر و روابط مطلوب تجاری با کشورهای همسایه امکان صادرات به این کشورها وجود دارد . بنابراین در صورت توجه تولید کنندگان به کیفیت محصول و با توجه به هزینه تولید نسبتا پایین در کشورمان می توان محصولات جوراب را بصورت رقابتی به بازار جهانی ارائه نمود زیرا قیمت ارائه این محصولات در کشور به مراتب از قیمت جهانی آن پایین تر بوده و این موضوع امتیازی در جهت گسترش صادرات محسوب می گردد .
اهمیت استراتژیک جوراب
نیاز به پوشاک یکی از نیازهای اولیه انسانها می باشد که تهیه و مصرف آن در تمامی طول تاریخ سابقه داشته است و با توجه به گرایش افراد به مد بخصوص در میان جوانان هر جامعه می توان از وجود تقاضا در بازار مطمئن بود .
جوراب نیز به عنوان یکی از البسه از این قاعده مستثنی نیست و نیاز بازار به آن همواره موجود است . جوراب نیز به عنوان یک پای پوش با اهمیت و حفاظت پا از سرما و عوامل خارجی و ایجاد احساس راحتی هنگام پوشیدن کفش یکی از منسوجات پر اهمیت به شمار می روند که هیچ منسوج دیگری قادر به جایگزینی آن نخواهد بود.
علاوه بر موارد یاد شده و اهمیت کاربرد جوراب ، استفاده از آن بر مبنای مد و به عنوان یک پوشاک زیبا نیز حائز اهمیت می باشد که همواره دارای مصرف حائز اهمیت در تمامی نقاط جهان می باشد .
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید جوراب
ظرفیت تولید سالیانه : ۱.۳۰۰.۰۰۰ جفت
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۵۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲.۵ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشين آلات و تجهيزات : ۱ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۶ درصد
برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.
برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی تولید نانو فیلتر آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری و جواز تاسیس خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست نمایید.
Leave A Comment