طرح تولید و فرآوری آلوچه
طرح تولید و فرآوری آلوچه
تولید و فرآوری آلوچه – عبارتست از ميوه تازه يا خشك شده ارقام مختلف درخت Prunus Domestica كه از خانواده Rosaceae (گل سرخيان) ميباشد . آلو نوعی میوه از میوه های تک هسته ای می باشد که از تبار زردآلو و هلو است.
این میوه دارای انواع بسیار متفاوت و گوناگونی می باشد.
هزاران نوع از آلو در سراسر جهان یافت می شود.
طعم های متنوعی از این میوه، ترش و شیرین، به رنگ های زرد، سبز، قرمز و ارغوانی وجود دارد.
آلو زرد، آلو برقانی، آلو قیصی، آلو سیاه، آلوچه، آلو مویزی و… از انواع مختلف این میوه می باشند.
انواع متفاوت آلو دارای فواید بسیار زیادی هستند و انواع مختلف ویتامین از جمله ویتامین آ را دارد.
آلوچه پرطرفدارترین نوع آلو در سارسر دنیا می باشد.
تولید و فرآوری آلوچه :
فراورده ايست كه از آلوچه خشك با تازه تهيه ميشود كه پس از جداسازي ‘ شستشو‘ فرآيند پخت و افزودن مواد اختياري مجاز شامل نمك ‘ شكر و اسيد سيتريك بصورت هسته دار يا بدون هسته بسته بندي و عرضه ميگردد .
ميوه هاي خشك يا تازه شامل زرد آلو ‘ آْلو ‘ آلبالو ‘ آلوزرد ‘ نيز جزو خانواده Rosaceae (گل سرخيان) ميباشد .
ترکیبات شیمیایی میوه ها
میوه ها ترکیبات شیمیایی متعددی دارند که ساختمان و میزان این ترکیبات می توانند متفاوت باشند .
ترکیبات شیمیایی میوه ها میتوانند شامل آب ، کربو هیدرات ها و چربی ها وپروتیین ها باشند و مواد دیگری که نسبتا به مقدار کم در میوه ها وجود دارند عبارتند از مواد آلی و معدنی مختلف هستند .فراوان ترین ترکیب تشکیل دهنده ی میوه ها آب است .
خواص میوه ها
در تهیه ی لواشک و آلوچه از میوه هایی استفاده می گردد که دارای ارزش تغذیه ای و خواص درمانی فوق العاده می باشند . باید توجه داشت که در مراحل مختلف تولید وفراوری ارزش این مواد پایین نیامده و با افزودن عصاره ی تازه ، خواص میوه ها را حفظ نمود .
آلو
گیاهی از تیره ی سرخیان و خانواده ی بادامیان که به صورت خشک و تازه به مصرف می رسد . آلو ضد باکتری ، ضد ویروس ، ملین دار و دارای فیبر قابل حل است که برای کاهش کلسترول ودر نتیجه کاهش حمله ی قلبی مفید است و نیز برای دفع مدفوع و درمان یبوست موثر ومفید است .
گوجه ، گوجه برقانی و آلوچه
گیاهی است از خانواده ی گل سرخ از جنس گوجه و آلو با میوه ای گوشتی که به صورت تازه یا خشک به مصرف می رسد و در تهیه ی غذا به کار برده می شود .
گوجه گیلانی ، گوجه وحشی
گونه ی وحشی گوجه که میوه ی آن ریزتر و ترش تر از گوجه ی معمولی است ودرخت آن خاردار می باشد .
گوجه سبز
نوعی آلو یا گوجه با گوشت و پوست سبز طلایی که در اصل فرانسوی می باشد .
زرد آلو و برگه ی آن
درختی است از تیره ی گل سرخیان و خانواده ی بادامیان با هسته ای سخت که گوشت میوه ی آن خوراکی است . مغز هسته ی بعضی از آن تلخ و بعضی شیرین است . از گوشت میوه محصولاتی مانند : پر زرد آلو ، کمپوت ، شربت ، شربت غلیظ و اخیرا لواشک تهیه می شود .
زرد آلو ضد اسهال ، دارای ویتامین های A ، B وC و برای بیماری سیروز تجویز می گردد . زرد آلو قیسی دارای مس می باشد و در درمان بیماری های کبدی بسیار موثر است .
برگه به دو صورت گوگردی و آفتابی از خشک کردن گوشت میوه به دست می آید . این برگه باید دارای بو و مزه ی طبیعی و عاری از هر گونه آفت باشد .
هلو و برگه ی آن
هلو میوه ی رسیده درخت هلو از خانواده ی رز استایه می باشد . از هلو و برگه ی آن برای تهیه ی لواشک استفاده می گردد .هلو مقوی معده و روده می باشد و برای رفع بوی دهان موثر است و به دو روش گوگردی و آفتابی برگه ی آن تولید می گردد .
انار و رب آن
انار میوه ی درخت یونیکاگراناتوم و از خانواده ی یونیکاسیا می باشد . انار برای قلب مقوی است و خون را تصفیه می کند و ضد یرقان بوده و کبد را تقویت می نماید . انار ضد خارش پوست و آلرژی می باشد و نیز انار ترش ضد عفونی کننده ی معده و روده می باشد و برای درمان جوش دهان موثر است .
رب انار از میوه ی درخت آن که تازه ، تمیز و کاملا رسیده است و عاری از هر گونه آلودگی باشد به دست می آید . رنگ آن ارغوانی تا ارغوانی تیره است . طعم ترش و شیرین و مزه ی گس دارد و میزان ph آن بین ۶/۲ تا ۴/۳ باید باشد .
زغال اخته
گیاهی است درختچه ای از تیره ی زغال اخته نزدیک به زیتونیان با میوه ای کوچکتر از زیتون ، گوشتی و قرمز رنگ که به صورت تازه ، مربا و کمپوت مصرف می شود . به دلیل طعم و رنگ عالی از میوه های اصلی در تهیه ی آلوچه و لواشک استفاده می گردد .
زغال اخته در درمان بیماری قند ، سرفه و بی اختیاری در ادرار ، در مرض های معدوی و روده ای بسیار نافع می باشد .
آلبالو و آلبالو خشک
به میوه رقم های گیاه آلبالو از خانواده ی گل سرخیان گفته می شود . آلبالو میوه ای ملین دار و ضد یبوست که خون و معده را تمیز می کند . مصرف آن برای بهبود تنگی رگ ها ی قلب مفید است و صفرا بر می باشد.
آلبالو خشکه از خشک کردن میوه های آلبالو به دست می آید و بسیار متداول و رایج می بلشد و از آن در تهیه ی لواشک نیز استفاده می شود .
سیب
از میوه های اصلی در تولید لواشک است که کلسترول را کاهش می دهد و دارای عوامل ضد سرطانی و ضد ویروس و ضد التهابی است و از یبوست جلوگیری می نماید .
گلابی
از میوه های مورد استفاده در لواشک سازی است . در گلابی مقدار زیادی فیبر وجود دارد که برای درمان یبوست و کاهش کلسترول موثر است . در گلابی عنصر بور وجود دارد که به بلا بردن جذب کلسیم کمک می نماید .
انگور ، غوره و آب غوره
در تهیه ی انواع لواشک از موارد فوق استفاده می گردد که سرشار از مواد ضد اکسید کننده و ضد سرطان هستند.
نکته :از زرشک ، لیمو ترش ، توت فرنگی ، شاه توت و زرشک در لواشک سازی به عناوین مختلف استفاده می گردد که تمشک در فرمولاسیون انواع لواشک می تواند نقش به سزایی داشته باشد
لواشک
فراورده ای که از میان بر یک، دو یا چند میوه پس از فرایند ویژه به صورت ورقه تهیه ، بسته بندی و عرضه می شود .
کد آیسیک مرتبط با طرح توجیهی تولید و فرآوری آلوچه
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک آلوچه فرآوری شده ۱۵۱۳۵۱۲۴۳۸
کد آیسیک آلوچه فرآوری شده و مشابه ۱۵۱۳۵۱۲۵۰۲
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید و فرآوری آلوچه
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
فرایند تولید لواشک و آلوچه
تحویل میوه
نگهداری میوه
شست و شوی میوه که خود شامل مراحل شست و شوی اولیه ، علف گیری ، شست و شوی ثانویه ،دریچه ی کنترل ورودی ، بازرسی میوه و شست و شوی نهایی آن است.
خرد کردن
پیش گرم نمودن
صاف نمودن
جمع آوری پوره ی میوه
تغلیظ پوره ی میوه
ذخیره سازی خمیر لواشک
خشک کردن
بازرسی پس از خشک کردن
قرنطینه
برش نهایی
برچسب زدن
بسته بندی
کنترل کیفیت
انبار داری
میوه باید در فصل مناسب و در موقع مناسب در محلی دورتر از محل تولید ، تحویل و نگهداری شود . چون فصل تولید میوه کوتاه است ، تولید کنندگان مجبور هستند از فرایندهای مختلف برای نگهداری طولانی میوه استفاده کنند که یکی از موادی که در این فرایند مورد استفاده قرار می گیرد گاز so۲ است .
در مرحله ی شست و شو ، میوه عاری از هر گونه گل و لای و آلودگی می گردد و توسط دستگاه پره ای مانند که علف گیر است بقایای گیاهی از آن جدا شده و توسط نوار نقاله ای که شامل منافذ آبی است به جلو برده می شود و سپس توسط دریچه ی کنترل ورودی در یک ردیف قرار می گیرند .
بعد از شست و شوی نهایی میوه ها خرد شده و به مرحله ی پیش گرم نمودن وارد می شوند . در این مرحله میوه در برابر حرارت مناسب قرار می گیرد .
جدا نمودن قسمت های زاید میوه توسط صافی های مخصوص انجام می شود و سپس پوره ی میوه بدست می آید که پوره ی میوه با غلظت و گرانروی و درجه حرارت مناسب پخت و تخلیه می گردد .
قبل از مرحله ی خشک نمودن خمیر لواشک ذخیره سازی می شود . بعد از خارج ساختن نا کامل آب از مایع بر اثر عمل جوش ، که عملیات تغلیظ خوانده می شود ، خمیر لواشک وارد مخزنی مجهز به همزن می گردد.
فرایند خشک کردن توسط دستگاه خشک کن صورت می پذیرد . در خشک کن ، خمیر لواشک وارد مخزنی در برابر هوای گرم و تمیز و عاری از هر گونه بو با درجه حرارت حداکثر ۷۰ درجه ی سانتی گراد قرار می گیرد .
سپس توسط عوامل بازرسی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و به قرنطینه می رود تا مورد تایید قرار گیرد . محصول پس از تایید توسط واحد کنترل کیفی در اندازه های مختلف برش و برچسب زده شده و بسته بندی می گردد .
روش کلی تولید و فرآوری آلوچه :
روش تولید در اتمسفر
جوشاندن مخلوط میوه با آب نمک و سایر افزودنی ها در فشار اتمسفر از رایج ترین راههای تولید لواشک وآلوچه ی فراوری شده است .
روش جوشاندن در خلا
در این روش عمل تبخیر در خلا و در درجه حرارت نسبتا پایین ۶۰ درجه ی سانتی گراد و فشار ۲۶ اینچ جیوه انجام می پذیرد .
روش تولید مداوم
این روش شامل تغذیه ی مداوم میوه و عصاره ی آن به درون دستگاه پخت که خود مشتمل بر چندین بخش متصل به یکدیگر است ، می گردد . ابتدا اجزای مختلف با هم مخلوط شده و سپس به هم زده می شود و در مرحله ی بعدی نیز دوباره به هم زده می شود .
وضعیت واردات و صادرات و تولید و فرآوری آلوچه
با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید و فرآوری آلوچه
ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۶۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۸ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳.۴ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشين آلات و تجهيزات : ۸۷۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۳ درصد
برای اخذ وام و تسهیلات نیاز به طرح توجیهی به روز و اختصاصی دارید و برای درخواست طرح توجیهی و بروز کردن طرح موجود در این مقاله می توانید با شماره 45518-021 و یا 09120213393 تماس بگیرید.
برای اینکه با تمامی محاسبات و موارد لازم برای اجرای طرح توجیهی تولید و فرآوری آلوچه آشنا شوید و از آن استفاده کنید می توانید با دانلود فایل بصورت کامل با طرح توجیهی گفته شده بیشتر آشنا شوید و همچنین طرح توجیهی ، پروانه کسب و پروانه بهره برداری و جواز تاسیس خود را می توانید در سایت بهین یاب درخواست دهید.
ثبت ديدگاه